Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

• FAMILIE, OPLEVELSER, BOLIG & INTERIØR – SAMT RESTEN AF MOLEVITTEN •
  0 0  Det er altså grove løjer at eje sin bolig, en ting er at man selvfølgelig - oftest - skal give en god sjat penge for en ejendom, noget andet er at det godt kan føles som et uendeligt projekt, når man fx overtager et 60'er parcelhus som en der hed Ib engang fik bygget.

  Når man går der og maler laaaange paneler, fjerner gamle fliser på terrassen, spartler huller efter det flotte glasskab tidligere ejer havde på væggen, så skal vi huske at andre også har elsket det hus vi nu er ved at gøre til vores eget. Drømmene har været en andens og nu skaber I jeres drømme, i selv samme hjem.


  NÅR RENOVERINGEN BLIVER FOR TRÆTTENDE
  Min mand kalder vores hus for "et bundløst sort hul der bliver smidt penge i". Overdrivelse. Pengene bliver da ikke smidt.. Men drysset... Haha

  Når lige præcis deher ovenstående tanker dukker op, så er det vi skal til at finde en helt bestemt film frem: for 10 år siden da vi overtog huset, filmede min mand huset. Alle rum. Det er GENIALT! Og dét bør du virkelig også gøre, hvis du skal købe bolig snart, eller måske lige har overtaget noget? Film det! Se forvandlingen du har lavet, det er simpelthen så fin en film at have, det får dig fluks tilbage til første fremvisning, dengang hvor du kun forestillede dig at det kunne blive dit.

  Dørene havde tidligere ejer selv lavet. I videoen vil du kunne se, at de ikke var hvide som på fotoet her. Vi har fået dem malet hos en autolakør, så de står som nye.
  Forvandlingen er drastisk her. Jeg er ret glad for parcelhuse, og kunne godt forestille mig at have bibeholdt mere, hvis standen havde været til det, men når det ikke tip-top, blev en renovering nødvendig.

   Jeg er simpelthen en sucker for før/efter-billeder! Det giver en mega god aha-oplevelse, ikke? Og en film, det er næsten bedre. Jeg er typen der godt kan se "Fra Skrot til Slot" for jeg ved ikke hvilken gang, bare for at få "neeeeeej hvor fint"-oplevelsen med. Og jeg synes da så absolut at I skal se vores hjems forvandling. En efterfilm bliver der ikke lagt til offentlig skue, men dem der følger med herinde, kan nok fornemme at der er sket en væsentlig forandring.


   M E G A    A D V A R S E L 

  Sluk gerne lyden, ellers ender det med at du føler at du har placeret dig lige under en flyver der er i fuld vigør når videoen begynder. Kort fortalt: støj på linjen!  RENOVERING
  - alle vægge har fået filt/maling, gulve slebet, træværk malet
  - tagkonstruktionen er gået fra at være et fladt tag til et valmtag (det kan ikke ses på filmen her)
  - terrassen er udskiftet
  huset har fået nye fuger og blevet lysnet, som jeg har skrevet om i dette indlæg
  - Indkørslen er seneste projekt (kan heller ej ses her): den er blevet fixet og det glæder jeg mig helt vildt meget til at vise frem! Jeg skal lige have det sidste ordnet om et par måneder (noget med noget pudsning, ydhrk! Tungen lige i munden), så skal I se en fin forvandling.

  Vi har dog bibeholdt badeværelsesgulve og gulve generelt. Enkelte er malet hvide, klinkegulvet i entré har vi malet, det skal udskiftet fuldstændig en dag, det var blot en midlertidig løsning, indtil vi finder den rigtige løsning for os.

  Taaaadaaaa! Er det ikke sjovt? Eller er det bare mig der er superduper-begejstret over den her video? 

  Vi har stort set renoveret alt selv, bortset fra de ting som en faglært kun må gøre. Det har kostet mange mange timer, mange weekender og småsår overalt på kroppen (engang vippede jeg en kæmpe træstamme ned af min ryg, hvad der lige skete kan jeg ikke forklare), men vi nyder det egentlig på en eller anden sær facon! I hvert fald når projektet er afsluttet.  Jeg synes det var en sjov ting at finde frem, den her video – og tippet er hermed givet videre. Det er i hvert fald noget man måske ikke lige tænker på at bruge tid på at få filmet, inden husrenoveringsprojektet går igang, men det er de små ting der gælder og den her video er simpelthen så fyldt med minder, tanker om drømmende og opløftende at se, når du står der med armen i vejret og maler lofter for 117. gang.


  0 0


  Yes, vi er på den igen – os der egentlig ikke er særligt gode til at sy, men alligevel gør et helhjertet forsøg på at forvandle vores børn til lige den karakter de drømmer allermest om, i hvert fald lige i den her uge.

  Jeg kan meget, men at sy er ikke min force. Derfor må jeg gøre det så simpelt som muligt. Førhen har jeg også købt kostumer og den plan er jeg ikke for fin til at ty til igen, men i år vil børnene være noget, som jeg heldigvis godt lige kan klare!

  Derfor håber jeg egentlig også, at andre kan se hvad det her kostume går ud på. Det mangler lige lidt detaljer, i form af et par gule striber på slipset. Kostumet er primært fundet i klædeskabet og en nyindkøbt oversize-bluse fra dameafdelingen i H&M skal gøre det for en kappe.

  Kan I mon se hvad det er Mynthe gerne vil være i år? Hvis ikke, så har jeg da fejlet totalt og vi ved alle, at det ikke er fedt at stå midt i den kolde gymnastiksal på skolen blandt Elsa'er og robotter, i dit eget kostume hvor alle med begejstring i stemmen spørger "hvad er du egentlig klædt ud som?"

  Jeg tænker at det der logo jeg har printet ud som klistermærke, for at sætte på kappen, måske indikerer en del... Hører gerne hvis jeg er helt gal på den, jeg kan som wannabe-syerske godt klare det.  Pixie, den mindste i flokken, hun er i en lidt anden boldgade end ovenstående kostume. Først lød den på at hun ville være Flower Power-pige. SEJT!

  Igår ændrede den plan sig så, da vi midt i aftensmaden, hvor hendes bedste veninde Martha også spiste med, hørte dem få den blændende idé at de skulle være siamesiske tvillinger. Bag om de to finker hører historien sig med at de har kendt hinanden siden de var nogle måneder gammel, da jeg var i mødregruppe med Marthas mor. Efter mødregruppe kom Pixie og Martha i samme vuggestue, derefter børnehave og nu også i samme klasse. Vi bor også lige ved siden af hinanden. Det er udover det, et par piger der også har samme hårfarve, drøjde og næsten samme højde. De er virkelig ens. Også i sprog. Udtryk. Det hele! Så siamesiske tvillinger, det er lige det de skal være.

  De fik testet det af i en lidt for store bluse, hvor de stod side om side i den, og blev pludselig hysterisk grinende da de kom i tanke om, at de jo også skal på toilettet ind i mellem: "Så tisser du først, så står jeg ved siden af toilettet og så skifter vi plads - for vi kan nok ikke begge to være på toilettet samtidig, selvom vores numser ikke er så store som din mors" - well... Hvad er det man siger? fra børn og fulde folk skal man høre sandheden...  Så når nu jeg er færdig med at spise min veganer-no-fat-no-carbs-no-pleasure-salat og har løbet en tur med min numse, så går jeg igang med at forme kostumet til de to purløg. Det bliver en købt damebluse i noget bomuldsjersey i stræk, et syet skørt af en stofrest med tyl under, hvor de begge skal være i og ens leggings/strømpebukser. Håret skal selvfølgelig også være identisk opsat i en knold og de er blevet lovet lidt kinderød, fordi man trænger altså til maling i hovedet ved fastelavn, ikke?

  Under blusen har de også (ens) bluser på, så de har muligheden for at gå hver til sit, for jeg tror altså ikke helt på at deres toiletplan fungerer.


  PINTEREST

  For et par år siden oprettede jeg en mappe dedikeret til DIY udklædning og kostumer som skulle laves nu-og-her. Du kan se indlægget her. Det er altid god inspiration at tage en tur forbi Pinterest og på mit board  COSTUMES/CARNIVAL  har jeg opdateret med mange fine kostumer til børn og voksne.

  Jeg gav en masse lydløse suk da jeg sad i ro og mag og fandt de her nye gode idéer til kostumer – de fleste af dem tror jeg godt at man kan lave derhjemme, andre tror jeg bare man skal nøjes med at sukke over, med mindre man kan lidt mere med symaskinen og limpistolen end jeg kan.

  Her har jeg fundet et lille fotoudpluk, hvor du kommer direkte til den oprindelige side med guide til kostumet.

      


  Vil du gerne se alle kostumer jeg har fundet på Pinterest, så kig med her:
   PINTEREST 

  I år skal børnene som vanligt holde fastelavn på skolen. Derudover plejer vi som familie også at tage et sted hen, og de sidste par år har det været i Holbæk med svigerfamilien. Det plejer at være meget hyggeligt at stå derude i kulden, med løbende næse og se børnene hamre løs på den tønde som de slet ikke kan få bugt med - samtidig med at du drømmer dig til den kommende varme kakao og fastelavnsboller, der venter så snart bunden går ud af tønden.

  Ak ja, fastelavn er altså en lidt sær tradition.

  0 0
 • 02/04/18--10:31: Yndlings ♥ • Barnet er blandt mine to mest yndlings, men selve buksedragten er yndlings for lille Pi. Hun finder oftest selv tøj og denne buksedragt bliver stylet sammen med tynde, tykke, trevlede og alle slags bluser, strømperbukser, cardigans og selvfølgelig med hovedpynt der er den værdig. Det mest forfærdelige er dog sket nu: hun er vokset ud af buksedragten. Den strammer her og der og bukserne stumper så meget, at selv Steve Irwin ville være misundelig.

  Da jeg var lille havde jeg en yndlingshættetrøje, en orange en. Den havde jeg virkelig altid på. Jeg gnavede i snørende der var i hættens kant. Den var slidt op, den stakkels orange trøje.

  I de her dage er det bare lykken at finde et par jeans der får alle de gode sider frem hos mig. Eller bare former numsen så den er til at overskue.

  Men hey, hvis nu du falder over den her dragt i en størrelse 8-9 år, så send mig så hjertens gerne en mail. Jeg ved at Pixie ville dåne over at få en større, så hendes garderobe ikke føler mangel på hvid/blå-stribet cirkushumør.

  0 0
 • 02/05/18--02:11: 9 betagende til boligen
 • INDEHOLDER AFFILIATE LINKS

  Less is more, siges der. I stuen er der dog alligevel et par ting vi er nødt til at have, for at kunne slappe af, for at kunne se noget når mørket falder på og for at kunne føle os godt tilpas. Hvorfor så ikke lade dem være fortryllende æstetiske og funktionelle på samme tid? De her 9 ting, måtte så inderligt gerne komme hjem til mig og bo.

  Farven på "væggen" herover illustrerer den så fine og sarte maling soft skin fra Jotun Lady. Den er helt mat og vaskbar. Yay! Soveværelset herhjemme skal snart være noget andet end gråt. Det er slut med kun grå. Nu kan vi ikke mere, vel?

  Den flotte gulvlampe har jeg længe sukket efter, ligesom velour også har det med at vokse på mig den her vinter. Har endnu ikke fået placeret et større velourmøbel herhjemme, det synes jeg ellers her trænger til, men det kan være det faktum at jeg har Berta, den gule hest, der spiller ind. Kan velour egentlig fungere med en labrador? Det er ikke mange møbler der er den hunderace overlegen.

  Ind i mellem må man være lidt modig og tage et lidt anderledes valg af møbler, for at få det hele til at spille lidt bedre. Hvis altså man ikke har erhvervet sig en fældende hund i forvejen, så kommer den (oftest) før indretningen. Jeg er bare ikke SÅ modig. Jeg kan godt mærke at grå altid trækker i mig og alligevel er jeg nok mere sprudlende, synes de fleste jeg kender.

  Hvad drømmer du om I øjeblikket, sådan helt materielt – er du den modige? Er det mon (også) velour i fine farver, måske følger du endda totalt Pantones "Årets farve 2018" som er den her? Dér kan jeg alligevel ikke følge med tror jeg.

  0 0
 • 02/05/18--21:30: Hermione kostume


 • Der var ikke sååå mange gæt på, hvad Mynthe skulle være til fastelavn i det her indlæg jeg skrev forleden – men... Hermione kom dog alligevel til verden i Hvidovre! Og kostumet er blevet testet til den første fastelavnsfest i søndags, med succes. Det var rart at have på, alle vidste hvem My skulle forestille og der tikkede både varm kakao med flødeskum, fastelavnsboller og en slikpose ind i maven.

  Så her er et af de kostumer, som man godt kan dele ud af tips til at lave, til de kommende Hermione-mødre - for jeg ved at de kommer. Mynthe er i en alder af 11 år blevet helt gakkelak med Harry Potter og hele det univers og jeg forstår hende virkelig godt, for det er utroligt fascinerende.
  Det barn, det barn.. Hun er præcis som jeg når det kommer til fotos: hun ser enten hamrende alvorlig ud eller også så umotiveret fjollet, at man ikke helt ved om det er med vilje eller om vi ikke kan gøre for det. Jeg kan så godt li' hende – godt at My er min, sådan altid og kun Hermione i perioder. Alt det trylleri må være svært at håndtere som pre-teen :-)

  0 0

   
  Egentlig er alle malerier jo udskiftelige! Men det her er alligevel på en lidt anden måde udskifteligt.

  Det er ikke så hemmeligt, at jeg ind i mellem godt kan li' at skifte ud i vægdekorationen herhjemme. Der er så andre elementer i vores bolig, der har helt faste pladser, men enkelte ting kan jeg godt dutte rundt på som i det her eksempel maleriet ved spisebordet.

  De sidste par år jeg har sørget for at have udskiftlige malerier lige ved hånden, så at sige. Jeg maler dem selv, eller også gør min store datter Mynthe, alt efter inspiration, lyst og tålmodighed.

  I øjeblikket hænger dette maleri – der ses herover – på væggen, med mørke støvede farver, der passer humør, vejr og stuen lige nu.

  Alt jeg skal gøre når jeg vil skifte det ud, er at skrue det ene ned og det andet op – logisk nok. Det er sådan noget som sådan en som mig er vild med. Her udvikler hjemmet sig løbende, sammen med malerierne. Reolerne i træ på væggen er arvet fra min mormor og de har dog hængt på væggen en del år efterhånden og kommer ikke til at rykke sig foreløbig. Jeg husker at jeg konsekvent ønskede at de skulle op som noget af det første, også for at min lyst til at rykke for meget rundt på dem ikke overtog. Det er nemlig også rart, at begrænse sig selv en smule :-)  MINIMALISTISKE, ABSTRAKTE
  OG DEM MED FINE ILLUSTRATIONER


  Malerierne er ret forskellige i udtrykket og det er egentlig sjovt at se hvor forskellige stemninger de giver i rummet. Mynthe synes det er mega sjovt at tegne ting i en skala der er afviger noget fra det normale. En kæmpe vandmelon, regnbue, jordbær og kaktus malet i helt matte farver, er det hun er nået frem til indtil nu. Fine fine sager!

  Jeg er sådan lidt mere kedelig-mor på det plan: abstrakt, mørke farver og noget klat-værk kaldes det, hvis man spørger børnene her i huset.

  Alle er malet på 5 mm MDF-plader til 60,- kroner fra byggemarkedet. Pladerne måler 80x120 cm og har en god, pæn størrelse på væggen.

  I hvert hjørne er der boret huller med ca 2 cm afstand fra begge kanter og jeg har ligeledes i byggemarkedet fundet skruer med en "hætteafslutning" som skrues på til allersidst og skjuler skruen bag. De "hætter" er lige nu i et messingudtryk, men kan nemt tages i en mere klassisk børstet stål eller alternativt spraymales i lige den tone og farve du ønsker. Almindelige skruer kan selvfølgelig også bruges, det tiltaler mig bare rigtig meget at det ser mere afsluttet ud, med de her hætter, det ser bare mere færdigt ud.

  Metoden med de pæne skruer, kunne også bruges på en plade der er malet med sort tavlelak, gerne en endnu større plade, så der er plads til at skrive ugens dage, huskeliste og det vi alle har brug for at holde styr på, når vi er en familie på mere end 1 - jøsses der er meget at holde styr på!

  Næste maleri tænker jeg at Mynthe skal lave - måske kan jeg endda lokke hende til at tegne en citron eller en anden frugt, når nu vi alligevel samler på dem. Og så helst i en lidt skæv gul farve, for det gør altså det hele lidt sjovere.
  0 0


  Det er virkelig en af mine svage punkter det der med at spise morgenmad. Ikke fordi jeg bare elsker det, i hvert fald ikke i hverdagene. Enten glemmer jeg det, har jeg for travlt eller også er der bare ikke noget jeg har lyst til. Jeg har tit tænkt på at stille en eller anden meget klog ernæringsvejleder spørgsmålet: "Hvad er egentlig mest sundt: at jeg lader være med at spise morgenmad eller bare spiser en Snickers?" - for det er sådan noget som chokolade, jeg altid lige kan klemme ned. Det kunne være himmelsk hvis svaret var en Snickers, for så må jeg vel egentlig godt spise det, sådan bare for kroppens skyld...?

  Børnene herhjemme spiser altid morgenmad, oftest havregryn eller müsli. Og lige netop sidstnævnte er vi begyndt at lave selv, for det kan både betale sig økonomisk og smagsmæssigt.

  I butikkerne kan vi finde mange gode müsli! Eller, de kaldes jo egentlig granola, fordi det er ristet müsli - men vi holder os til ordet müsli, det er også så sjældent jeg får lov til at bruge ¨ på nogle ord...

  Når vi har krav til morgenmaden, så går det galt: den skal være økologisk, ikke koste uhørt meget, være uden for meget sukker og så skal den selvfølgelig smage godt.

  Den letteste løsning var at lave vores egen. Og det er egentlig ikke fordi det er en ny opfindelse, men blot en del af alle de andre gode opskrifter på müsli, som altså er aldeles nemt at lave og du kan variere den lige så meget som du vil. OG vigtigst af alt: jeg kan li' den! Og jeg gider spise den. Oftest ovenpå en skyr hvor jeg har blandet vaniljesmag i, jeg kan nemlig ikke li' det skyr man køber med allerede iblandet vaniljesmag. Jeg er sær. Jeg ved det.

  Nok snak om mine særheder, her er den ultra nemme opskrift på dansk granola - høhø :-)

  DU SKAL BRUGE- 200 gram grovvalsede havregryn
  - 100 gram græskarkerner
  - 100 gram grofthakkede mandler eller en anden nød du kan li'
  - 50 gram kokosmel eller flager
  - 50-100 gram sesamfrø (du kan også bruge/blande hørfrø, solsikke - hvad du lige tænker skal i din müsli)
  - 2 spsk honning
  - 2 spsk kokosolie

  SÅDAN GØR DU
  Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

  Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

  Smelt kokosolie og honning. Jeg gør det ved at komme det i mikroovnen i en lille skål. Det får ca. 20-30 sekunder i mikkeren, så er det smeltet.

  Hæld det over dine tørre ingredienser og bland/mas det godt sammen, eventuelt med en dejskraber, det har jeg erfaret er nemmere end ske.

  Kom det herefter ud på bagepapir på en bageplade. Det skulle gerne være ca. 1-1,5 cm "højt" når der er spredt ud på bagepladen.

  Bag müslien ca. 5-10 minutter, hold øje med den og vend den lidt rundt hver 2. minut ca. så det bliver nogenlunde lige bagt overalt.

  Lad det køle ned og kom det på rene patentglas.

  0 0


  Hvert år skal der holdes et hav af fødselsdage! Når jeg sådan tænker det igennem, så fejres børnene hver især oftest på 3 måder/dage: på selve dagen, fejring for familie i weekend og fejring med vennerne. Udover det kommer der også alt det der skal deles ud i klassen og til fritidsaktiviterer. Yikes! Enkelte år kan man være så heldig at fødselsdagen falder i en weekend, så den store begivenhed kan fejres enten med familie eller venner (eller samlet) på dagen. Så sparer man lige en anden weekend med tjuhej og badutspring.

  Jeg kan virkelig godt li' at have gæster, jeg synes det er så dejligt at finde på hvad der skal serveres, kagen, pynten, det hele. Men jeg kan også godt li' at det ikke bliver alt, alt for meget.

  Mynthe er min ældste og hun er lige blevet 11 år her i januar. Stor, dygtig, klog og sjov pige, dejlig og god til at samtale. Og jeg vil lige nævne igen: 11 år = til tider svær at finde ud af. Fødselsdag ville hun gerne holde, men når man når de 11 år er det ligesom om at stopdans, boller og lagkage ikke helt kan følge med mere. Tidligere har jeg tyet til denne her løsning, med en slags opgaveskattejagt som har været en stor succes! Det kan virkelig anbefales, det var skide sjovt!  I år blev til det til burger og bio derhjemme. De inviterede piger fra klassen fik hver især en billet og jeg hentede dem efter skole. Fødselsdagen varede 4 timer, det er ret passende, både for børn og voksne, selvom det er utroligt meget nemmere at have 10/11-årige på besøg end dem på 6 år. Der er bare liiidt mere at holde styr på, med sådan nogle små ben :-)

  Jeg havde på en plade med tavlelak skrevet dagens program på, VIP-liste og det hele. Mine lige linjer til teksten  på tavlen var ikke så sirlige, men skidt pyt, det blev så fint synes jeg og lige et plus til dagens fest – tavlen stod foran huset, blandt flag og vimpler som bød velkommen. Flere af pigerne havde faktisk taget deres "billet"invitation med, for at give mig den ved indgangen - det var lidt sjovt :-)

  Vi har den vildeste burgerbar her i Hvidovre, hvor de virkelig laver gode burgere! Og fordi det hverken har en prominent kok med et fancy navn bag eller en adresse midt i København, så er priserne også til at tage at føle på. En menu med en god, stor burger, dyppelse, sprøde fritter og drikke koster 75 kroner. Den menu serverede jeg for pigerne og der blev simpelthen ædt igennem!
  Bagefter åbnede Mynthe alle de fine gaver og så var det en tur i (hjemme)bioen, med en pose popcorn hver og en sodavand i den anden hånd. Dagens film var Alice i Eventyrland.


  Har I et lærred og projekter, så brug det – de nyere film kommer simpelthen så hurtigt til leje eller på streamingtjenesterne, at jeg synes det var lidt meget at give 100 kroner per barn per billet for at se en film i biffen. Ork jo, det ER hyggeligt at være i den rigtige biograf, men derhjemme kan børnene tage den lidt mere roligt, måske grine og snakke lavmælt, uden at genere fremmede. Og så er transporttiden hjem heller ikke noget man skal døje med :-) hvis I vil gøre ekstra meget ud af det derhjemme, kan I jo sagtens hænge sort jerseystof op på væggene, lægge madrasser frem og gøre det super cozy, så det følges som om de sidder i noget andet end stuen derhjemme.

  Det var virkelig hyggeligt og der var fin tid til at pigerne kunne sidde lidt på værelset, tale, grine og lige lege med lillesøsters racerbane. En rigtig fin dag og måske inspiration til andre store børns kommende fødselsdage. Mynthe var i hvert fald rigtig glad!

  For at komme igang med at holde en burger & bio-fødselsdag er her i hvert fald en lille hjælp med invitationerne. Jeg har lavet en redigeret version af Mynthes billetter hvor I selv kan skrive navne og info til den kommende fejring.


  I PDF-filen er der 4 billetter til en A4-side. De fleste printere kan sagtens printe på almindeligt hvidt karton, så gør det hvis muligt, da billetterne så bliver lidt mere holdbare. Alternativt kan du printe på almindeligt printerpapir og klæbe på karton efterfølgende.

  Du skal klippe langs den beige kant og ikke den røde streg. Jeg har sat billetterne helt op ad hinanden, for at du sparer et par klip :-) For at give billetten en ekstra detalje, kan du klippe med en zig-zag-saks i hver ende.

  Jeg håber at I får en dejlig Burger & Bio-fødselsdag hos jer!

  0 0
 • 02/23/18--13:33: Små bøjler / DIY


 • Herhjemme var der i januar meget fokus på de allermindste damer i huset: dukkerne. Der blev bygget skab, køjeseng af papkasser, fundet nattøj til dem og hele moletjavsen.

  Klædeskabet var jeg med til at lave, det kan du se en guide til i det her indlæg, sengene stod Pixie og My selv for, nattøjet blev mormor lokket til at forære. Jeg fik dog et sideprojekt: bøjler! Nok bøjler, til alt det tøj der skulle hænge i skabet.

  Tidligere har jeg lavet små bøjler til Barbietøj ud af papirsclips og derfor tænkte jeg at det måtte kunne laves i et lidt større format, i samme materiale.

  I værkstedet havde jeg noget tykt stål/jerntråd liggende, hegnstråd kaldes det vist egentlig, som jeg begyndte at bøje, bukke, bule og banke på. Sådan ca. 11 bøjler senere fandt jeg frem til noget brugbart. Elefanttråd kan nok også bruges, det som der ind i mellem benyttes i buketter. Det er også helt lige og gør nok udformningen af bøjlerne endnu mere præcis.

  Det gode ved det ståltråd jeg havde liggende er at jeg kan lave ubegribeligt mange bøjler, meget billigt. 12,50 krone var prisen for det – for hele 25 meter. Fandt det i Harald Nyborg, hvis nogen skulle komme den vej forbi. Sær biks, med både hundemad, cykler, tusser og en rollator kan du altså også få.

  I videoen herunder kan du se hvordan bøjlerne laves. Hvis du kan lave den spot on første gang, så vil jeg virkelig gerne høre det, jeg synes det krævede en del forsøg at få grebet om dem, men NU kører det. Hvis alt går galt, så kan jeg blive hende som bøjer renseribøjler til hele landets renserier. Omend de bliver lidt små til alle skjorterne, hvis jeg ikke skalerer størrelsen en anelse op...


  DUKKEBØJLE

  Det skal du bruge til én bøjle:

  - 40 cm ståltråd i ca. 1,4 mm tykkelse
  - rundstok i ca. 2 cm tykkelse
  - knibtang
  - fladtang

  Bøjlerne her er i gennemsnit 15 cm bredde og hvor du skal bøje osv. kommer lidt an på hvilken dukke der kræver nyt tøj. Prøv dig frem med de første par bøjler. Hvis jeg selv havde strikkeevnerne og fx skulle lave en dukkestriktrøje, ville jeg virkelig også sørge for en bøjle - meeeeega fint! Måske endda en bøjle lavet af messing. Sådan en har jeg også foldet, men messingen er en del hårdere end stål/jern og derfor synes jeg ikke at det egnede sig til at blive lavet til en video. Jeg håber at den her gør-det-selv-video kan hjælpe til med, at der bliver lavet en masse yndige miniature bøjler, til de fine dukker rundt omkring i landet.  0 0
 • 04/03/18--07:46: Lopperuten
 • Jeg fandt en brødkurv i flet, en bakke som højest sandsynligt er en del af en "damper", en æske, 2 fiskekugler i glas og en bordholder til en arkitektlampe, som ikke fik lov til at være med på billedet her. Det blev i alt 251,- kroner.


  I påsken var der et overflod af billig chokolade, dyr chokolade, æggebasser og henslængte ben på sofaen på adressen i Hvidovre. Hvor var det rart!

  Jeg fik dog også sneget en tur ud i loppeland med i påskens program, med min søster Olivia og svigerinde Matilde. De er de perfekte at gå på loppejagt med, fordi vi går efter vidt forskellige ting. Der er altså ikke rift om de samme skatte og det gør turen endnu bedre! Ingen dameskænderier. Begrænsningen var der heldigvis også: alt skulle kunne være i bilen. Selvom Matilde så absolut mente, at jeg da kunne tage traileren med. Tænk nu hvis vi fandt noget virkelig godt, og virkelig stort....

  Vi tog en tur ud på Lopperuten som Kræmmer-Erik (fristes til at skrive kendt fra TV) har lagt. En fin fin tur gennem Frederikssund, Jægerspris, Kulhuse og over vandet til Frederiksværk. Hos kraemmererik.dk kan du se hele ruten gennem fjordlandet. Det er en god blanding af privat loppestand hos Kirppu, til små sjove skæve stalde med alt du kan forestille dig, til fornuftige priser. Hos kræmmer-Erik selv i butikken Fantastiske Fund er alt nøje udvalgt og her er du sikker på at gå fra med ting der er i tip top stand.

  Jeg fandt et par få, gode ting. Havde jeg iklædt mig tøj til turen, så havde jeg nok slæbt mere med hjem. Men jeg kunne til sidst hverken mærke mine fingre eller tæer og det begrænser utroligt nok min shoppelyst. Så et tip er, tager du turen en lidt kold dag, så skal du tage lidt ekstra tøj på. Det er dejlig varmt i bilen, men at stå midt i den friske luft på landet, så er der ingen kære mor.

  Vi var afsted en søndag, og enkelte af stederne på ruten har kun åbent lørdag. Så hvis du vil have det optimale ud af turen, så nap en lørdag og tag afsted så du rammer første sted klokken 10.

  Turen varede for os 5 timer, og vi besøgte ikke alle steder. Jeg tror vi napper turen igen når sommeren er på sit højeste. Det glæder jeg mig til!


  0 0


  Nettet flyder over med nemme, lette, gode og de bedste koldhævede boller - jeg ved det! Der er sikkert mange rætti' gode boller, men de her passer godt til mig, vores smagsløg og ikke mindst mit temperament (og min hukommelse, det er en nem opskrift). Opskriften er også fundet på nettet, den er dog oprindeligt lavet uden nogen former for bump i bollerne, altså ingen kerner eller frø, men jeg forsøger virkelig at få en snert af sundhed ind i alt, så kerner, frø og nødder er der blevet plads til i min tilpassede version.


  GAFFELBOLLER

  Ca. 12 stk., med en str. på ø10 cm


  DU SKAL BRUGE
  - 7 gram økogær
  - 8 dl lunkent vand
  - 2 stk salt (gerne groft/læsø/himalaya)
  - 2 spsk rørsukker
  - 3 dl havregryn
  - 1 dl frø/kerner/hakkede nødder
  - 600 gram hvedemel  SÅDAN GØR DU
  Dag 1/aften
  Opløs gæren i vandet i en stor skål og tilsæt herefter salt, sukker, gryn, nødder/frø/kerner og hvedemel.

  Rør det hele sammen, gerne med en gaffel, til alt er vådt. Dejen skal på ingen måde være som en normal bolledej, den skal være våd.

  Kom film på skålen og sæt den på køl, 10-12 timer.

  Dag 2/morgen
  Varm ovnen op til 250 grader varmluft. Den skal virkelig have fuld gas, så lad den gerne have været helt oppe på de 250 grader i 10-15 min før du sætter bollerne ind.

  Kom bagepapir på en bageplade. Brug 2 spiseskeer dyppet i vand til at sætte bolledejen på bagepapiret. De vokser godt, så sørg for lidt mellemrum i mellem.

  Drys eventuelt kerner/havregryn eller andet på toppen af bollerne.

  Bag bollerne i 12-15 minutter og lad dem efterfølgende køle af i 20 minutter på en rist.

  0 0  Tjekkiet? Prag? Kan man det med børn? Jamen... Skal de ikke kunne bade i pool eller på strand hver dag i ferien?

  Vi var også noget betænksomme ved at holde storbyferie i år, med den hede der ligger som en dyne over Europa. Chancen blev taget og det er vi glade for! Vi har haft en virkelig god, oplevelsesrig ferie til en pris der er helt overkommelig.

  Tidligere på året lød tankerne på en kør-selv-ferie med stop i Berlin, Prag og Italien og/eller Kroatien over 3 uger. Det blev lavet om, efterhånden som brændstofpriserne steg, motorvejsarbejdet i Tyskland og heden lagde sig over strækningen.

  I en snæver vending fik vi for et par uger siden bestilt flybilletter og hotel i Prag. For dér havde vi altså ikke været før og det ville vi rigtig gerne, før baby melder sin ankomst (nå ja, vi napper lige et til barn om et par måneder). Storbyferie og baby går bare ikke, men de 2 store finker på 6 og 11 år, de er seje! Og med gode ben og godt humør, så har vi alt i alt haft en forblændende god ferie i Prag.

  7 hele dage!

  7 dage med fantastiske bygninger, fine samtaler, oplevelser, noget godt for smagsløgene (også for vegetaren) og hvor vi bare var os 4 (plus maven), uden bekymringer om visne blomster, arbejde, vasketøj og alt det der i dagligdagen fyldes med, især hos os voksne.

  Det var så fint, så fint. Og jeg bliver en af flokken der kan sige "Prag er fantastisk!"

  Vi har oplevet så meget og det skal deles! Så det er blevet til et udpluk af både seværdigheder og anbefalinger af caféer og restauranter vi har besøgt.

  Hotellet vi boede på lå så centralt, at det næsten ikke kan anbefales. Det var virkelig lige midt i orkanens øje, med fest hele natten. Jeg undrede mig også over ørepropperne der lå klar til os alle 4 var af så god kvalitet – det var der en grund til.

  Det lå PERFEKT, vi kunne gå til ALT. Men... Det støjede hele natten. De gamle fine vinduer var ikke meget værd i forhold til gadens larm. Egentlig var det nok mest mig der havde problemer med støjen, de andre sov glimrende, trods de godt kunne høre live koncerterne til kl. 04.30 om morgenen.

  Turen var stadig støjen værd. Så absolut! Og her kommer en mini-guide med det vi har set og smagt, så der er noget at gå ud fra, hvis I tager turen til den smukke storby.


  OPLEVELSER
          

  Prag slot/borg
  Stort stort stort sted, med mange flotte bygninger, haver, kirker og tårne, miniature huse og jeg skal gi' dig.

  Der kan bruges lang tid her. Vi var der i 32 graders varme og turen op af bakken dertil slog os lidt ud. Det gik vist mest ud over mig, jeg følte mig i hvert fald nødsaget til at følge et par asiaters eksemepel med en powernap på bænken.

  Slottet er helt vildt. Ha' god tid her. Vi boede ca. 1,5 km derfra og gik hele vejen. Sporvogn kører derop og hop on/off busser ligeså.


  Det er gratis at besøge slottet og de fleste ting, men enkelte ting skal der betales til. Det er småører i forhold til hvad vi er vant til her i Danmark. Den eneste irriterende ting er, at de ikke tager kort, så husk kontanter, også til mad/drikkevarer.

  Vi betalte kun for at komme op i klokketårnet, resten der skulle betales for, vurderede vi ikke som noget vi ville gå glip af, der var virkelig meget at se.


  Klokketårnet børn og mand var oppe i – jeg tog mig en lur på bænken med de andre gutter ...
  Asiaterne har fat i den lange ende... Tog mig lige et hvil med far og søn

  Udsigten fra tårnet
  Hej hej! Paparazzimand gik amok med kameraet.. 
  Karlsbroen
  Virkelig flot, men der er så uhumsk mange mennesker, at jeg næsten synes det var for meget. Tag gerne en af de andre broer og se over TIL Karlsbroen, for den er så flot, hvis du får lidt klaustrofobi af for mange mennesker. Det koster dog ikke noget, det er bare at gå over. Men hold på hat, briller og kontanter – der er mange mennesker og helt sikkert også dem, der bare gerne vil negle lidt værdigenstande fra dig.

  Der er mange karikaturtegnere på broen, så hvis man er til dét, så er det her stedet at trisse forbi, ligesom der er souvenirs i alle afskygninger.
  Petrinehøjen (Petřín)
  Der er mange seværdigheder i højden i Prag og Petrinehøjen er ikke en undtagelse. Du ser hurtigt hvor den ligger, når du er i Prag 1, for den danner hele horisonten og med observationstårnet som spot.


  Halvvejs oppe og et lille hvil blev taget

  Vi gik også heeeeeeeele vejen op af bakken og det var en sej omgang – vi ville ellers have taget kabelbanen, men der var så lang en kø, at den var estimeret til at vare en time. Det tog os ca. 30 min. at gå op (også for lille Pi og hendes ben), så det var helt okay. Vi holdte et par hvil og blev helt overraskede over at der ikke var højere op end som så.

  Der er fine grønne arealer, med skygge og helt oppe på toppen også en rosenhave, en lille botanisk have og café. Tårnet skulle vi op i, det er en miniature af Eiffeltårnet, da Prags rejseklub i 30'erne blev så fascineret af Eiffeltårnet, at de mente de måtte have deres eget midt i Prag. Taaaadaaa! Det lavede de så.

  De tager kun kontanter, der er dog en hæveautomat, hvis man har glemt at hæve på forhånd. Det er ikke dyrt at komme op i tårnet – generelt er intet dyrt i Prag. Vi betalte 650 CZK for en familiebillet med adgang til tårn og spejllabyrint (det svarer til ca. 180 DKK). En normal billet til tårnet alene kostede 550 CZK.

  Det var en fin udsigt ud over hele byen, men jeg indrømmer gerne at jeg blev lidt dårlig ved at tårnet bevægede sig en smule i vinden. Jeg er ikke højdeskræk, meeeeen at det svajede gjorde mig lidt til en bangebuks.  Spejllabyrint (Petrinehøjen)
  Efter vores tur i tårnet tog vi os en is i caféen og efterfølgende ind i spejllabyrinten. Dét var 10 minutters morskab! Og det er ikke engang skrevet i en sarkastisk vending. Det var faktisk sjovt. De 20-25 kroner ekstra var det værd. Og så var der dejlig koldt – også noget der i det store hele betyder noget i den varme vi oplevede.


  Yeeeeees, det VAR sjovt!
  Apple Museum
  Manden havde allerede inden turen derned, spottet at der lå et Apple Museum. Mest et Steve Jobs museum ville jeg sige, men nuvel, det hedder Apple Museum. Det var okay, men så heller ikke mere end det. Steve Jobs er sej, men museet levede ikke helt op til hvem han var. 

  Pixie og jeg kedede os lidt... Godt at der var gratis WIFI.

  Cykelbåd på kanalen
  Yes! Aktiv ferie! Vi er nok ikke sådan en familie der tager til La Santa Sport og bare fyrer den af på tennisbanerne i 14 dage. Men dét her, det var hyggeligt – og varmt. Vi havde ikke lige satset på at besøge Prag midt i hedebølgen, men vejret kan vi dog (gudskelov) ikke kontrollere.

  Vi cyklede 1 time for 500 CZK, det kunne gøres billigere, men Pixie insisterede på, at vi skulle cykle i en båd der lignede en bil. Nemlig: cykle i en båd, der lignede en bil. Det kan lyde kringlet, men kringle var der ikke noget af, bare en masse varme og ben der snurrede rundt. Det var skide godt!


  Tuttelu fra vandsiden!
  De grønne arealer
  Der er mange parker, botaniske haver og steder med andet end bygninger. Her kan I snildt tage en omgang baguettes med og spise frokost. Vi landede pludselig i en botanisk have og fik et lille afbræk i gåtur og bygninger. De gør rigtig meget ud af deres haver og der er særdeles rent alle steder i Prag, haverne uden undtagelse.  Black Light Theater (Aspect of Alice, Ta Fantastika)
  Det var syret. Og alligevel ret fint. Vi har været inde og se ét teater, så vi kan ikke sammenligne med andre forestillinger. Børnene synes det var mega fedt. Jeg synes det blev lidt syret, da der pludselig var en tegning af en mås og der så dukkede to menneskehoveder op på den. Dér stod jeg af og begyndte at grine sammen med Jonas. Rækken bag mig - 6 spanske kvinder - gjorde det samme. Det var ellers ret fint den første akt og selve det sorte teater og det puds det spiller, er da ganske underholdende. Prisen taget i betragtning, håber jeg at der findes bedre forestillinger. Vi gav 2500 CZK (svarer til ca. 700 kroner eller en tur i biffen derhjemme jo, men dyrt ift. andre oplevelser i Prag).

  Vi måtte ikke tage fotos af selve forestillingen og det respekterede vi selvfølgelig. En lille film inden forestillingen fik min blogger-mand da taget, så den skal selvfølgelig med her:


  Prag Zoo
  Vi nappede et par timer i Prag Zoo inden turen gik hjem. Vi skulle have nappet nogle flere timer. K Æ M P E   Z O O ! Med en hel savanne! Vi havde kufferter og alt med, som vi kunne opbevare i nogle rum for 20 CZK.

  Det er en meget fin park, men vi skyndte os alt alt for meget rundt i zoo'en, for at se så meget som muligt. Det var ikke fedt. Der skal sættes en hel dag af til Zoo'en. Den ligger dog lidt langt ude. Bus 112 kører direkte dertil. Vi tog en taxa fra hotellet og derud, en køretur på ca. 20-25 min. til en pris der svarer til 160 DKK. Barnesæde kan taxa'erne også klare, du skal bare bestille det på forhånd når du bestiller taxa.

  Zoo'en var meget naturligt bygget op, hvis man kan sige det om et sted med dyr i bur. Vi havde lånt en trækvogn, men hvis I kan lade jeres børn gå - eller køre de mindste i klapvogn - så gør det. Mange af de mere lukkede seværdigheder i Zoo'en kunne man ikke have trækvognen med ind, så en skulle stå og vente med den. 

  Det bugter sig, op og ned, så de gode ben skal også med denne dag. Maden i Zoo'en er IKKE som i København Zoo. Du kan faktisk få andet end fritter, pøls' og burger. Du finder al slags mad: indisk, kinesisk, tjekkiske specialiteter og selvfølgelig de nævnte friturelækkerier. Priserne er heller ikke høje her. Et eksempel er en omgang chicken tikka til 45 DKK.

  De tager kreditkort i Zoo'en, så ingen problemer der. Vi skal tilbage hertil og have nok tid. Det er dejligt for børnene at se andet end store bygninger, jeg kunne i hvert fald mærke, at det havde vores børn brug for.  Jødiske kvarter, museum og kirkegård
  Vi var her 2 gange. Og så alligevel ikke. Begge gange uden at nå ind forbi museet eller kirkegården. Den ene dag var der alt for lang kø og den anden var vi der 1 time før luk og det ville have været ærgerligt at stresse igennem. Min mand er vokset op med at blive tærsket igennem det ene museum efter det andet og jeg er helt med på, at børn gerne må lære om fortiden, historien og hvad der er sket i verden. Jeg tror dog ikke at børnene føler de er gået glip af noget, ved IKKE at have været på museet denne gang, men næste gang vi tager til Prag - for der bliver en næste gang - der napper vi det. Det skulle være rigtig godt og er blevet anbefalet det af flere.

  Shopping
  Ind i mellem alle de flotte bygninger og historiske oplevelser, var der også tid til noget helt plain materiel shopping. Butikkerne er præcis som herhjemme. Der er lige lidt engelske butikker der har sneget sig ind, glaskunst selvfølgelig og sære butikker med skrammel. Turister i hobetal. Os inkluderet. Vi fik kigget hist og her, men priserne er ikke bedre, udvalget er ikke federe eller anderledes. Det er det samme, der er bare mange, mange butikker. Overalt. Og dét kan også have sin charme. Rue de Paris var til den pæne side prismæssigt, med alle de franske butikker, men der var også kilometer lange gågader med high street butikkerne. Og Flying Tiger, hvis du lige savner en dansk småkage midt i al den lækre mad Prag flyder over af.. Og apropos... De gode spisesteder skal vi da lige have vendt, det er jo det halve af ferien, at mad og drikke er godt!

  Altså... Der er rigeligt at ta' af! Glaskunst all over.. Jeg nøjedes dog kun med at kigge og blive forbløffet.. Gang på gang.. En vild glashest? Anyone?  MAD & DRIKKE

          

  Trdelnik (nationalkage)
  Den skal selvfølgelig ind som nummer 1 på listen. Kage! Dej og sukker. Mm! Faktisk havde jeg smagt den før, i en privat skov i Hvalsø hvor vi overnattede med Pixies klasse – det lyder sært ja, men det var det slet ikke, det var bare sådan det var. Dér var den god og ligeså i Prag. Jeg kan bedst li' den lige som den er, men den kan købes med chokolade, is, softice og alt muligt andet i. En super luksus isvaffel. Den smager dejligt, simpelt og godt.

  Den kan købes på mange gader, men sørg for at få en der er lidt lun, så er den bedst.


  Foto herfra - nåede simpelthen ikke at ta' et før jeg havde spist kagen!

  Gullasch serveret i brød (Restaurant U Tří zlatých lvů)
  Åh åh... Dét var sært synes børnene. Det skulle dog prøves. Det smagte rigtig godt, vi kunne alle li' det, gullaschen fik vi på en restaurant der var lidt kedelig, men til prisen gik det lige. Jonas fik kartoffelsuppe i brødet.

  Vi var der max 40 min. så havde vi spist 2 retter mad hver og drikkevarer skyllet ned. 600 CZK. Altså 170 DKK....

  Det kan findes hos mange tjekkiske restauranter, hvis ikke I kan finde en anden, er den her ganske okay - men ikke mere end det.


  Café Louvre – morgenmad, frokost og aftensmad
  Lige overfor vores hotel, lå der en restaurant der serverede morgenmad, frokost og aftensmad. Den så ganske fin ud og morgenmaden var ganske skøn. Her kunne vi få en rigtig morgenmad, med blødkogte æg, brød, pandekager, friskpresset appelsinjuice og alt det vi kan li'. Prisen igen rigtig fin, selvom det skulle være et lidt dyrere sted. Men hey, vi smilte altid når vi fik regningen, for det er slet slet ikke samme priser som herhjemme.

  På hotellet var der ikke restaurant, så vi spiste alle måltider forskellige steder, hver dag. På den måd fik vi også prøvet mest muligt. Café Louvre var ganske fint, men de små caféer i de små gader, var endnu bedre...  George Prime Burger
  Her fik vi en god burger! Og der var også en vegetarversion. Fritter i alle afskygninger. Dem med trøffel var gode!

  Én ting var dog lidt sært: du fik kun en gaffel at spise med. Jeg kan forestille mig, at de har et slags mantra der hedder, at "en burger skal kunne spises med fingrene". Det hold er jeg med på. Men hvad med alt snasket der ryger ved siden af? Det ser ikke så kønt ud at scoope det op med én gaffel og fingrene der agerer kniv. Men skidt pyt, det var en bagatel. Selve maden, serveringen og lokalet var i top. Prisen ligeså. Måske dyrt i forhold til Prag, god i forhold til hvad vi sammenligner med i Danmark.  Original Coffee
  Et dejligt kaffested. Selvom jeg ikke er kaffedrikker, kunne jeg straks fornemme, måske også på navnet, at det var her det skete. De lavede også en god æggemad (hey... Jeg er gravid, der er altid en lille sult der kilder), en brownie der lige kunne klemmes ned og deres varme chokolade var også rar for ganen.

  Æggelæx!

  Der var faktisk en del mennesker på Original Coffee, men nåede lige at fange et fint rolig øjeblik uden


  V Zatisi - michelinnævnt restaurant
  En aften nappede vi den her restaurant. Meget nøje indrettet med mørke, bløde toner og et personale der nok vidste hvordan du skulle behandles som gæst. Restauranten er nævnt i Michelinguiden, men ingen stjerne. Vi fik et dejligt måltid (aftens)mad hver især, de var søde til at lave en speciel ret til Pixie, hun fik serveret den blødeste kalvefilet og perfekt saltede kartoffelmos, med rødvinssauce i skål, for som tjeneren sagde "han vidste godt, at børn helst ikke vil have blandet tingene".

  Maden var rigtig fin. Alle drikkevarerne ligeså. Regningen var også god - for vi havde måske regnet med, at det I så fald ville koste noget nær de priser vi spiser for når vi er ude at spise derhjemme. Men nej. Igen et hak billigere end hvad vi er vant til. Glædeligt, selvfølgelig. 700,- kroner., for 4 gange hovedret, 6 drikkevarer. Vi var der hele 90 minutter, hvilket er rekord for os. Vi plejer at turbospise på under 1 time og være ude af døren igen. Ikke fordi vi ikke kan li' at hygge os, det sker bare helt automatisk at en af os siger "nå.. Skal vi?" og ja, det skal vi - afsti afsted.

  Det var en god restaurant og maden var skøn. Men har man børn der er under 3 år, børn der er særdeles kræsne eller ekstra støjende, så find hellere et andet sted at besøge. Det ville jeg ikke finde som et godt match, trods de virkede meget imødekommende og åbne for at ændre menuen.


  Café Venue
  Åh åh.. Her nailede vi virkelig et godt morgenmåltid! Super lækker café, med et dejligt udvalg af morgenmad. Måske også frokost og cafémad, vi prøvede dog kun deres morgenmad.

  Børnene anbefaler på det groveste deres blåbærpandekager. Jeg siger at de stegte æg i pande var mega god og Jonas tager hænderne i vejret når han taler om den powerbowl han fik skovlet ind den morgen. Alt var godt. Juice, kaffe, kakao. Alt. Prisen var i den højere end af hvad vi ellers havde prøvet, men så absolut ikke dyr kontra kvalitet.


  Clear Head (vegansk restaurant)

  For et års tid siden nu, blev min mand vegetar. Bare sådan fra den ene dag til den anden. Derfor har vores madvaner også ændret sig en del. Børnene og jeg spiser stadig kød, men slet ikke i så store mængder som førhen. Vi savner det heller ikke, vi spiser kød nu, når vi virkelig har lyst, når vi er ude og også ved restaurantbesøg når der er noget på menukortet der frister. Men det er ikke den obligatoriske pakke kød hver dag til aftensmad.

  I Prag er der mange muligheder for vegetarer (og veganere). Vi besøgte en restaurant med virkelig god veganermad. Clear Head. Vi blev nødt til at bestille bord i forvejen, da den er vældig populær. Stedet er meget sit eget, lidt alternativt, men rent og pænt og god betjening. Igen er priserne meget medgørlige. Et måltid for os hvor vi tog en hulens masse forskelligt, friske juicer og øl, blev lige omkring 400 kroner.

  Det var rigtig god mad – den eneste der var lidt udfordret var Pixie. Menukortet var meget præget af det mexicanske køkken, så Pixie fik nachos, så hun klarede det lige...
  Is is is! Creme de la creme
  En ferie uden is findes ikke. Selv jeg, der ikke er den store isspiser, skal liiige have en is. Vi boede lige ved siden af en isbutik, hvor der tit var kø helt ud på gaden. Det er en kæde, men med ordentlig is. Til sammenligning må det være noget a la Paradis is dog er priserne IKKE til sammenligning.

  Der er også vegansk is, hvis man er på det hold.

  Det smagte dejligt, det gjorde det. Børnene siger at mangoisen er mega god – så er det tip hermed givet videre!


          


  Det var en fantastisk tur! Og jeg synes det var dejligt, med alle de råd og tips jeg fik på Instagram af jer! Vi brugte mange af dem, vi kunne bare ikke nå alt, til trods for at vi var i Prag hele 7 dage.

  Flere tips og idéer til en tur til Prag, må hjertens gerne fylde i kommentarfeltet - det ville KUN glæde mig, at flere kan få noget godt ud af den skønne by.

  0 0

  ... for så vokser der vandmeloner i maven på dig!

  Dén frygt havde jeg virkelig da jeg var lille. Andre sagde at hvis jeg slugte kernerne, ville vandmelonerne vokse ud af ørene på mig – ingen af delene lød specielt rare.

  Uge 26

  Min mave vokser nu, der er bare ikke en vandmelon i den og jeg har forstået, at det slet ikke kan ske det med vandmelonerne. I stedet skabes der et barn, lige nu, i min mave, vores barn. Vores 3. barn. Jeg er gravid og om nogle måneder, så sker den helt store omvæltning herhjemme.

  Vi går fra at have 2 store børn, på (snart) 7 og 11 år, til at have to store børn OG en mini, som trods størrelsen, vil gøre alt anderledes.

  Lille kylling

  Vi fortalte pigerne om graviditeten på Store Bededag, efter en vellykket nakkefoldsscanning. My på 11 år græd ved beskeden. Helt uhæmmet. Min første tanke var, at hun var så ulykkelig over vores egoistiske planer om et endnu et barn. Men tankerne blev gjort til skamme: hun græd af glæde og fik blandt tårerne fremstammet, samtidig med at hun holdte det grumsede scanningsbillede i hænderne, ordene "jeg er bare rigtig glad"– orv. Det fik mig i tårer. Og Pixie brød i gråd. Dér sad vi, 3 finker og græd, midt i de varme hveder. Og der var en person der overværede det hele, alt imens han grinte.

  Det var nok et kønt søn. Vi krammede. Grinte af os selv, da tårerne var stoppet. Og så kom spørgsmålene fra de to store piger og de er kommet væltende lige siden. De spørger om babyen, til mig, hvordan man gør det ene, hvordan man gør det andet. Det er virkelig fantastisk.

  Mynthe vil så gerne være med til at forberede og lave ting til babyen. Den her spilledåse har hun lavet, med lidt hjælp fra mig.

  Selvom det absolut ikke stod skrevet i planerne for år 2018, at vi skulle begynde forfra, igen igen igen, så er det bare sådan det skal være. Jeg indrømmer gerne at jeg græd af frygt, da jeg så den positive test, og de efterfølgende dage var jeg ikke til at være i nærheden af. Jeg var i vildrede.

  Nu glæder vi os, samtidig med at der er mange tanker og forestillinger omkring endnu et barn.

  Boligen, vores hjem, skal også vendes lidt på hovedet, værelser rykkes rundt, ordnes, have nye funktioner. Bilen må nok også finde en mindre familie at bo hos... Alle de ting der skal købes ind til baby (hvilken skam.. Høhø), fordi vi virkelig har givet alt væk eller solgt det... Hverdagen ændrer sig totalt... Friheden i at have store børn, den skubbes liiiige et par år...

  De gode ting opvejer dog alt. Tænk sig, vi giver pigerne endnu en søskende. Og vi skal være forældre igen.

  Til november sker det og om det bliver en pige eller dreng, det ved vi ikke. Jeg har simpelthen valgt at vi ikke skal vide det. Med de to piger, vidste vi besked om kønnet i de helt tidlige uger af graviditeten. Det var selvfølgelig også en dejlig overraskelse, der midt i ligamentsmerter og forberedelse. Men at vente helt til fødslen med at vide besked, det kunne jeg godt tænke mig at prøve. Og nu får jeg min vilje..

  Jeg har dog en fornemmelse af kønnet, men om den holder stik, det må tiden vise.

  0 0

  Lædersofa og bare ben? Dårlig kombination i 30 graders varme, men Pi klarer den! Jeg? Jeg sidder hellere på gulvet..


  Der skal ske noget. Snart. Jeg har lyst til at alt skal ændres. En forandring. Nye øjne. Sidstnævnte er nok svært at skifte ud, sådan nogle øjne er rimelig svære at få fat i og især at implementere – men at kigge på sit hjem på en ny måde, det er til at opnå.

  Kan det kaldes en graviditets craving? Det ved jeg ikke. Redebyggeri? Nah.. Ikke endnu, vel?

  Jeg elsker mit hjem, mit liv her og alt her. De skønneste naboer, bor lige ved børnenes skole og deres venner og alt er lækkert!

  Der er bare liiiiige det med interiøret: jeg har brug for noget nyt. Kender du det? Man tænker "prhbrrr". Hvis det da er et ord. Og det er igen first world problems – jeg ved det.

  Ikke alle møblerne bør komme videre, men der er brug for noget der gør dem der er, endnu bedre. Jeg pin'er en del for tiden og jeg kan se der er et gennemgående tema jeg bliver grebet af: tone i tone. Så måske er det dét jeg mangler: flere ens toner, og ikke så hårde kontraster som her med den hvide væg mod det mørke.

  Selve tankerne og inspirationen er også skøn, så meget der er at se både online og i alle de fantastiske interiørbutikker vi har her i landet, tænk hvor forskelligt vi indretter os og de stemninger det giver!

  Drømmer du også om en ny stue? Eller er det et andet rum der står for skud?

  0 0


  Der var smil og glade maver, da vi forleden besøgte Madklubbens asiatiske restaurant Hanzō på Værnedamsvej. Vi var inviteret ud for at prøve børnemenukortet og vi voksne fik lov til at komme med – det var vi ret glade for.

  En hurtig kort anmeldelse: her kommer vi igen!

  Vi elsker at komme ud og smage noget nyt, opleve andet end at sidde rundt om spisebordet dag ud og dag ind. På den måde får vi også nye idéer til dagligdagens mad med hjem. Både Pix og Mynthe er gode til at spise ude, men vi vil allerhelst komme steder hvor børn også er velkomne. Dét var de lige her, i allerhøjeste grad.

  På hyggelige Værnedamsvej ligger 
  Hanzō i fine omgivelser. Rå, rødlige, rolige toner. Menukortet bugner af spænednde retter og giver dig lyst til at tage en af hver, men det er de heldigvis klar over: der er et valg, der hedder "en af hver".

  BØRNEMENUEN

  Børnene valgte en såkaldt bentobox, en fint opdelt boks - lige som børn elsker det - med 4 forskellige retter og ris som tilbehør. Fisk, kylling, ruller med laks, kimchi og avokado, samt gyoza. Noget velkendt, noget nyt og nye smage. Mynthe elskede rub og stub. Pixie på 6 år spiste også godt for sig, men var alligevel lidt tilbageholdende med gyozaerne da der var svampe i. Dem har hun ikke lært at mestre endnu. Det kommer, det kommer..  Testen til forældre. Og glæden hos børn - japanske soda'er

  Sodavanden der hørte til menuen var nærmest en gave i sig selv: når tjeneneren sætter den på bordet og fortæller at nu kommer det an på hvor stærke forældrene er, om man får sin sodavand eller ej, så er det som om børn bliver endnu mere interessede. Den krævede en kvindes råstyrke
  (jeg vidste bare at det gav mange muskler at se Beverly der tilbage i 90'erne), så jeg fik poppet begge sodavand åbne. Svup! Sagde det, hvorefter en lille glaskugle lagde sig i toppen. Der skal også hældes på en bestemt måde, for at sodavanden overhovedet kan komme ud. Det er en kaliber for sig og jeg kan ikke helt forklare det magiske omkring den sodavand. Begge piger synes at den var sej - og lige så tilpas syntetisk i smagen som børn synes den slags skal være.  TIL DE VOKSNE... OG DE SPECIELLE VOKSNE
  Min mand blev for et års tid siden vegetar og det forsøger jeg ind i mellem at tage hensyn til (jeg skal altså ha' en sandwich med det hele i ny og næ, baby needs it). På 
  Hanzō tager de hensyn til de ikke-kødædende mennesker hver dag, for der var ingen problemer i at gøre Jonas meget mæt og tilfreds, trods menukortet ved første øjekast kun bød på en enkelt vegetarret. Der blev valgt 3 retter og prisen er altså heller ikke helt hen i vejret, 225 kroner lyder det på, dog kan enkelte kødretter giver et tillæg, men det var ikke et problem lige med dén her mand.

  Så var der baby og jeg - vi fik os alt godt fra havet: friterede blæksprutter med yarn tomat og lotusrod, lakseruller og kulmule med sake og rød miso til hovedret. Jeg savler bare ved tanken om det hele igen. Klokken er 8 om morgenen og jeg kunne snildt lige negle sådan en omgang igen. Det var virkelig lækkert det hele.


  DESSERTEN

  Dessert hørte der også til børnenes bentobox, så det var et alt-i-ét valg. Mangosorbet med marengs blev sat foran børnene og som de begge udbrød: "Den får 10 ud af 10 point". Well.. Jeg ved hvor de har deres dessert begejstring fra... Den smagte også umådeligt godt. Sådan en intens mango smag med bløde søde knuste marengs. Det var den bedste afrunding på en velsmagende aften.


  DESSERT! YAY!


  Vi skal tilbage igen, det er helt sikkert. Det er skønt at komme ud! Og det synes børnene også.. Også dine. Så tag dem nu med ud... Lad dem prøve noget nyt, lad dem lære at smage, prøve sig frem og også at sige "nej tak". Det er dejligt at få oplevelser, tage ved lære og prøve et nyt køkken.   Inden vi vente dytten mod Whiteover, skulle der lige hoppes og danses lidt - dét er altså dejligt med den spontanitet. Det burde vi voksne også praktisere


  Kræsenhed kan tit spores tilbage til hvad forældre orker. Ikke altid. Men tit. Børn opvokset i Indien spiser gerne stærke retter. I Kina kan man vist heller ikke ligefrem tro på, at der kun serveres spaghetti med kødsauce, pizza og burger. Nej, vel?

  Tag dem med ud. Gerne på 
  Hanzō. Og nyd det – også den der rynken på næsen når noget helt nyt sættes foran dem og nyd især når barnet opdager, at det jo egentlig smager rigtig godt.

  Velbekomme.

  0 0
 • 08/13/18--02:51: IKEA 2019 - hvad kan vi li'?


 • Åh åh... Endnu et år er gået.

  Det lander med et brag i postkassen og når du åbner låsen for at fiske det ud, er der helt sikkert baggrundsmusik og en lille stjernekaster der glimter: IKEA kataloget 2019 er her. Eller næsten - lige nu er det kun online i den amerikanske udgave, men lad os tage et kig alligevel - vi ved jo godt, at det er noget helt andet at sidde med papirudgaven. Det er bedre. Der er duften med! Men et online sneak peak skader ikke.

  Det lander i online på ikea.dk i morgen den 14. august, efterfølgende i postkassen (hvis du har sagt OK til reklamer eller sagt ja tak til IKEA må sende det) og er i butikkerne i papirudgaven fra den 20. august.

  Jeg har nappet et udpluk af de sager jeg synes ser spændende ud.

  BJURÅN STOL   SAXBORGA OPBEVARING   EVEDAL BORDLAMPE
  MELLTORP BORDPLADE  SAMMANHANG BOKSE  SAMMANHANG SKAB


  Stolen må være en gammel klassiker IKEA har relanceret tænker jeg – den er set før, den kan noget. Også andre steder end på det lokale pizzaria.

  Der er en masse opbevaring i både kork, metal og glas. Det ser rigtig pænt ud. Både serien SAXBORGA og SAMMANHANG kan noget. De er i hvert nu-og-her dét der rykker.

  MELLTORP pladen kommer i et marmorlook. Den gør mig lidt bob-bob: marmor bør være marmor. Og ikke rigtig bare et look. Så er det en flad fornemmelse. Men når nu IKEA giver den en chance, synes jeg også at jeg vil give den det. Det kan jo være at man kan bruge pladen til at finde ud om man skal investere en god sjat penge på den ægte vare. Dét skal da også have credits.  MALSJÖ GLASSKABE

  Fine fine skabe. Lige de her sider i kataloget (96-101 og et par efterfølgende) har IKEA leget lidt med farverne og udtrykket. De er lidt off i forhold til resten af det klare katalog. Det er da rart, at de tør gå lidt mod det hele og lave nogle sider der giver noget andet end knivskarpe fotos, hvor alt står poleret og med få/flere IKEA-ting end andet. Produktet skal selvfølgelig ses, men at der er plads til andet, gør det rart at kigge i.

  Man mærker at det er så stort et brand, at de sagtens kan klare at vise lidt andet end det de selv har at byde på. Jeg kan li' det organiserede rod som på fotoet herover. Og at der er en snert mere af det i årets katalog kontra sidste år.  FYRESDAL NATBORD  JOFRID TÆPPE • SNIDAD KURV


  Børneværelsessiderne er lidt tamme. Det kan selvfølgelig være at der i løbet af året - og 2019 som kataloget jo egentlig er lavet til - giver os mere inspiration online og på IKEAs sociale medier. Men i kataloget er det ikke noget der vækker en gnist i mig, så det får ikke ret opmærksomhed fra mig i denne omgang.

  Lidt det samme gælder på køkkenfronten. Vi er ellers på køkkenjagt og havde lige håbet IKEA kunne komme med noget nyt og spændende, men nej. Ingen overraskelser.

  Kataloget er fint, det skal på i hvert fald på bordet lige så snart det kommer, så gæster der kommer også lige kan bladre lidt, snuse til det og lige få et skud IKEA. Det skal der til.

  Venter du med at læse kataloget til det er i dine hænder, eller har du (allerede) taget et kig online?

  0 0


  Indlægget indeholder modtagede gaver - læs mere om hvad det betyder, lige her


  Forleden skrev jeg om at jegtrængte til fornyelse i stuen. Det er endt med en - overraskende nok - tone af brun overhaling, som egentlig er ret passende når nu efteråret nærmer sig.

  Vi bor i et hus fra slut 60'erne og jeg synes pludselig at stuen kommer fuldstændig til sin ret! Den er jo tilbage til sin spæde start, vil jeg tro... Vi trænger til mere brunt i vores liv!

  Hadley daybeden fra Sofakompagniet er virkelig, virkelig fin. Den ligner en helt klassisk gammel dansk design sag, men er egentlig for ganske nyligt designet af Cathrine Rudolph. Hun kan noget, kan hun!

  Den er super fin i detaljerne, med sin ramme og snoninger rundt, den lille afsætningsplads i den ene ende og muligheden for at lave daybeden længere og til gæsteseng når der er brug for det, er genial.

  Væggen bag har også fået en ny farve. Tidligere var stuens ene væg helt mørk, i samme matte udtryk som den har nu, men med en billedvæg omkring tv'et. Det måtte simpelthen forandres og lade murstensvæggen komme mere til syne. Tv'et har nu fået en anden væg at bo ved, daybed'en er sat opad  murstensvæggen og vores læderbørge af en sofa er på modsatte side, af det nyankomne møbel.

  Vi har egetræ på gulvet, daybed'en er i valnød, vi har et skab i lyst fyrretræ og derfor er her et stort samsurie af træsorter. Men det er egentlig rart, med forskellige varme brune toner, mod alle de grå flader og farverige tekstiler.  Berta er stadig helt vild med det farverige berbertæppe, så det er ret heldigt at det kan vaskes i vaskemaskinen, for sådan en gul hest som hun er, har det med at rulle sig i alverdens ting, når vi er ude at gå tur.

  Det er faktisk kun bagvæggen og daybed'en der er tilføjet på ny til stuen, men jeg synes den har et helt andet udtryk og stemning, end tidligere. Det skarpe sorte er også fantastisk og kan noget, men det her, det fungerer så fint for mig for nu og med den kommende koldere tid der byder sig på. Orv hvor jeg glæder mig til varm kakao, nybagte lune boller med smør og dejlige samtaler, lige hér, i den "nye" stue.


  0 0

  sengetøj  lampeskærm   sengetæppe  ramme

  ... når du blander rester af diverse vægmaling og pludselig står med en farve der faktisk er ret pæn? Det er jeg kommet til. Og soveværelset blev prøveklud. Fristes til at kalde farven "Hornbæk blå". Tænker strand, sommerhus og bølger. Men det er altså i Hvidovre...

  Nu er det bare sådan, at jeg har malet ALT: alle flader, selv radiatoreren. Så når der ikke er mere "Hornbæk blå" i bøtten, så skal der males helt over.

  Men hva' pokker... Forandring fryder, siges der.  0 0  Jeg er selvfølgelig kommet på en blændende renoverings/opgraderingsidé til vores hjem. Det er jeg faktisk ret så god til, hvis man spørger min mand. Der er altid tæt på en milliard projekter når man bliver boligejer og mange af dem er ren og skær æstetik og intet andet. En del af dem der er meget praktiske, er dog også virkelig dyre og kedelige at bruge penge på (kloak?! Helt ærligt? Hvorfor koster det SÅ mange penge, for noget du på sin vis - og heldigvis - ikke ser at du får glæde af?).

  Men... Se lige her.. Jeg har en idé om at huset skal tilbage til sine oprindelige mørke vindues rammer, altså til sit 60-70'er look. Selve taget var i sin tid et fladt tag, men efter utallige vandskader og besvær, fik det sig en overhaling og blev rejst og det har selvfølgelig taget et par skridt væk fra parcelhus-looket, som vi nu ellers godt kan/kunne li'. Vi er dog alligevel ret så glade for, at vi ikke bøvler med konstante vandskader mere.

  Udover taget er en stor forandring, har vi også skiftet fuger og ladet sløret være, så huset er blevet lysnet en my. Vinduerne er lige nu med hvide rammer, udhæng malet hvidt, alle lamper er sorte og sålbænke i (grålig) skiffer. Låger og træværk hist og her omkring huset er gråt, men bliver snart malet sort.

  Huset som det ser ud nu:


  Og så var det jo... At jeg synes... Altså.. At... Årh, får helt ondt i armen af tænke på alt det malerarbejde som jeg nu selv tænker på at sætte i værk i levende live. Men se lige her.. Jeg har dimset et par minutter i Photoshop og "malet" sort på en del af træværket.

  Huset, som det kan komme til at se ud:


  Er det ikke lige en tand mere pænt til de gullige sten? Se det ikke mere ordentligt, helt ud - sådan lidt som det klassiske parcelhus? Jeg kunne enormt godt tænke mig at høre jeres mening, og også meget gerne hvis I selv har taget det "skift".

  Min erfaring ud i sort maling er ikke stor. Er det svært at holde? Falmer det? Vil vi fortryde? Vil du fortryde hvis vi IKKE gør det?

  Jeg er pludselig hooked, men er med på at det kræver sit at få malet sådan en kridt hvid over med sort. Og det skal helst gøres rigtig, rigtig pænt. Ingen malesjusk herhjemme, det holder jeg ikke ud.

  Skyd løøøøøs i kommentarfeltet eller på min mail denise@sirlig.dk - og hvis I er friske på at give en malende hånd, så er jeg ikke bleg for at købe ekstra pensler ind... Høhø

  0 0  Det er bare ikke særlig sexet, sådan noget laminat. Men hvor er det praktisk, billigt og brugbart! Dog har jeg altid hørt, at det er forbandet svært at gøre noget ved – men det rygte synes jeg ikke har noget på sig.

  Vi har i weekenden omrokeret fuldstændig herhjemme: med et 3. barn på vej var der brug for at værelserne blev byttet, fik nye funktioner og det kræver skabe til opbevaring i hvert rum. Vi har både (de næsten klassiske) PAX og så nogle store kolosser af nogle skabe med skydedøre fra ILVA i huset og vi har genbrugt alle. Penge sparet! Pyh. Førhen havde vi et helt rum kun med skabe, strygebræt osv. - det kaldes vel egentlig et walk-in-closet, men så fancy synes jeg slet ikke at det var.

  De store (uhåndtérbare) skabe med skydedørslåger, var bare ikke særligt pæne udvendigt mere, indevendigt er de fuldstændig intakte og fine, med god opbevaring. Selve fronterne var bare 00'er trætte og de trængte til en opfrisker. Det er nemt med PAX, der drøner vi jo bare i IKEA, svinger dankortet og så er der nye låger til skabene på et splitsekund. Men skydedørslåger er en anden sag. De kan godt købes påny, men de er dyre, ikke særligt pæne og det er irriterende at bruge (for mange) penge på noget, man egentlig ikke er helt tilfreds med.

  Derfor forsøgte jeg mig med en idé jeg havde: lette trælister og en omgang grå sjat maling der stod i kælderen. Succes! Synes jeg.

  Dog vil jeg egentlig ikke helt anbefale den metode jeg brugte og det kan nok virke sært at lave en guide udfra den fremgangsmåde, men jeg vil selvfølgelig i guiden forklare hvad man ellers kunne gøre, som jeg tror vil lette processen lidt. Ind i mellem må man modificere og indse, at ting kunne gøres anderledes og mere effektivt - det lærte jeg (og mine hænder) på den hårde måde. Av, der var mange hjørner at male i. Og det tog tid. Alt for lang tid.

  Det skal du bruge
  - et laminatskab der trænger til kærlighed
  - sandpapir (omkring korn 120)
  - rengøring
  - malertape
  - hæftegrunder (en der er beregnet til laminat)
  - skumrulle/anden meget korthåret rulle (giver det mest glatte resultat)
  - lille pensel til krogene
  - trælister (disse er 5x5 mm og jeg har brugt 8 x 3 meters lister til denne mønsterkombination)
  - lim (jeg har brugt en No Nail)
  - Træ- og metalmaling i ønsket farve og glans


  Sådan gjorde jeg...
  1. Sådan så skabet ud før – ikke slemt, men ikke kønt.
  2. Slib hele fladen godt og grundigt. Det er meget vigtigt, at det bliver gjort ordentligt. Det skal støve lidt!
  3. Vask grundigt af, så der ikke er støv eller andet på den nu ru flade.
  4. Sæt malertape på eventuelle dele af skabet du ikke ønsker maling på.
  5. Gør hæftegrunderen klar. Rør godt rundt og dæk dig selv til.
  6. Mal med grunderen.
  7. Nu skal du måle af til listerne. Jeg begynder med de tværgående.
  8. 10 lister - til de tværgående striber og top og bund på begge skydelåger.
  9. Lim en liste af gangen, sæt på og tør eventuelt overskydende lim af med en fugtig klud.
  10. Alle tværgående lister er på.
  11. Nu skal der laves diagonale lister. Husk selve snittet skal være i en bestemt vinkel/grad overalt. Jeg har sjusset mig frem og ridset op med en blyant før jeg savede dem til. Leg lidt med mønstret inden du limer listerne fast.
  12. Du kan lave et "øjemønster", helt undlade diagonale, men lave tværgående, lodrette - det er op til dig.
  13. Jeg valgte et "sildeben" opadgående mønster.
  14. Lim listerne på.
  15. Godt igang.. Mangler bare liiiige resten...
  16. Eventuelle mellemrum kan lappes med lidt lim/polyfilla.
  17. Tæt på færdig.
  18. Alle lister er på!
  19. Så til det mest krævende: male, male, male.. Det kan gøres lidt omvendt, lidt nemmere. Den process beskriver jeg herunder.
  20. Første lag maling klaret. Yay! Nu nummer 2.... Og SÅ er du færdig.

  Sådan bør DU gøre
  I stedet for at male alt samlet når listerne er limet på, skal du ved trin 9 stoppe op og i stedet male listerne for sig, skabet for sig og så BAGEFTER lime alle lister på, så det hele er malet - næsten - færdigt. Eventuel småmaling hist og her, det skal der måske til.

  Gør du det den vej rundt, vil resultatet nok blive endnu bedre og med en endnu flottere finish. Små lister kan være svære at male for sig, jeg ved det, der er mange sider, men ovenstående var heller ej nemt: der var så mange kroge og hjørner, at jeg på et tidspunkt synes en tåre pressede sig på i min øjenkrog.. Det tog forbandet lang tid! Flot er det blevet og jeg er meget tilfreds – og jeg håber at andre kan bruge det som inspiration til at opgradere i stedet for at smide ud eller nødvendigvis købe helt nyt hver gang moden skifter det mindste.  0 0
 • 09/26/18--23:18: Fødselsdagskagen

 • Dén her bombastiske kage blev serveret til fødselsdagsmiddagen for Pixie der blev 7 år forleden. Orv, den blev hun glad for! Og så svær var den slet ikke at lave. Jeg har tidligere kastet mig ud i store fondantkager, men jeg kan ikke så godt li' smagen af fondant og tanken om at stå og nulre diverse figurer og fagter, det huer mig ikke.

  Denne kage er lavet med almindelige lagkagebunde – og dog, ikke helt almindelige, de ser lidt anderledes ud end vanligt. Citronmousse mellem lagene og kagen blev smurt op med smørcreme og herefter med lidt drys på bunden. Den dryppende overdådighed er hvid chokolade varmet op med en sjat fløde og farvet med lidt grøn pastafarve. Donuts' er købt i 7-eleven. Jeg gad godt have haft dem i hver sin farve, men der var ikke lige et mor-overskud der tillod mig at bage donuts...

  Jeg har fundet opskrifterne online, selve kagebundene og mousse har jeg fundet lige her hos KageKonensKager. Smørcremen og hvordan du lader chokoladen dryppe ned af siderne på den måde har rare Liv fra Bagedysten hjulpet med.

  Bogstaverne er af fondant, trykket ud med forme. De var blot til pynt.

  Pixie blev virkelig glad for kagen, og endnu mere glad da den blev skåret for...


  Den smagte dejligt, men det var noget massive stykker. Til en anden gang vil jeg måske lave bundende tyndere, så den ikke bliver så høj og vild, selvom det selvfølgelig også kan have noget pondus. Stykkerne blev skåret ultra smalt, men alligevel var der jo mad nok til en ægte bjørn på hver kagetallerken.

  0 0

  Indlægget er sponsoreret, men er ikke mindre oprigtigt af den grund. Læs mere om hvad det betyder, lige her

  Skål, salatbestik og grafisk holder i fine farver

  Kan du huske da du var lille og opdagede, at du kunne deltage i en konkurrence om at tømme en butik? Følelsen af "Orv, så ville jeg nok tage lige dét der og dét der!". Tankerne om det, følelsen af bare at kunne nappe lige det du altid har tænkt på. Den følelse stod jeg med igår, hvor jeg var inviteret til lige netop et sådan event: Tøm en Søstrene Grene! Voksendrøm! Det var simpelthen en formidabel oplevelse! Spændt, nervøs, vild og sjov på én gang!

  Anledning til den sjove oplevelse var, at den allerstørste Søstrene Grene skulle have en gedigen åbning. 600 kvadratmeter brunmalet himmerige, fyldt med alt det velkendte og oveni hatten alt det andet, der gør butikken til et mekka for enhver.

  Det var simpelthen så sjovt, pulsen røg på max, efter 30 sekunder. I alt fik jeg 3 minutter og 38 sekunder - 1 minut mere end mine medløbere, simpelthen min tilstand taget i betragtning (graviditet er så absolut ikke en sygdom, men klart en fordel når du skal tømme en Søstrene Grene - yay!). Jeg er i uge 36, så maven fylder liiiidt efterhånden...
  Det var så skægt og jeg har allerede vist en del i min story på InstagramFølte mig lidt som en tosse. Alting var anderledes end den mini-plan jeg havde lagt i hovedet. Jeg havde i særdeles frygtet at stå bagefter med 3 grønne stearinlys, en pakke nudler og en åben pakke balloner. Det var heldigvis ikke det udbyttet lød på, jeg fik en masse rigtig fine interiørting og også chokolade til pigerne. Bagefter kom den der "Eeeeej, jeg skulle da også lige have husket dén der ting!".

  Det var dog – vigtigst af alt – virkelig sjovt og butikken var stor, rummelig og flot! Den officielle åbning af butikken i Lyngby Storcenter er i dag fredag den 5. oktober 2018 og jeg har allerede lyst til at tage turen derud igen og købe de ting med, som jeg synes jeg glippede igår på min free shopping spree. Der er utroligt mange fine ting i butikken, så jeg fik en god sjat med hjem, som jeg glæder mig til at finde plads til.


  Små grøngrå skåle og en lille thekande

  Trækasse, opbevaring i plast med træ, stofsaks og så den ene ting hvor jeg bagefter tænkte "hvorfor tog jeg dog det?": gaveæsker! De er heldigvis flotte, men husker ikke helt, at jeg tog dem i kurven! Haha

  Der er mange bløde tæpper at finde i Søstrene Grene nu. Helt og aldeles klar til vinter, varm kakao og putteri. Kurven og den pæne blå vase, er også hapset med hjem på min spurt igår.

  Vaser, en snert af det ovale spejl, skeer og stofservietter. Klar-parat til årets julebord

  Mange fine sager, gid jeg havde haft flere arme igår! Haha :-) Der kom også et flot ovalt spejl med hjem, knager, hyldeknægte, skeer en masse, vaser og selvfølgelig også en oplevelse rigere i erindringen. 

  Det hele kommer meget belejligt, midt i vores flytte-værelser-rundt-kaos, så jeg er sikker på, at tingene nok skal få et sted at bo i de nye rum og jeg glæder mig sådan til at vise dem frem! Nu håber jeg bare at baby bliver i maven, indtil termin, så vi også når at få styr på boligprojektet og tid til at bore op, ordne og nusse rundt med alle de her nye fine interiørsager.

  0 0


  Kan vi kalde farven dét? Flot er den i hvert fald.

  Pixie har fået nyt værelse, ny vægfarve, stjernerne de samme som før vist her– der var bare brug for en omrokering, når nu vi har det med at formere os herhjemme og derfor var et nyt værelse på programmet.

  Den flotte grønne væg fra før, genbruges. Det værelse får baby nemlig. 12 dage til termin og huset er på den anden ende! Mynthe rykker nemlig i samme omgang ned i husets mindste rum og det kræver virkelig sit, at få det optimeret fuldstændig: vi snakker køkkenskabeudnyttelse, dybde, væghængte skabe og seng bygget op på skuffer for at få det fulde ud af det lille hyggelige værelse. Det skal der nok komme fotos af.

  Nu gælder det Pixies værelse, som har fået den her fine fersken-rosa-brune væg. Malingen har jeg købt hos den lokale malerforretning på Gammel Køge Landevej, han har så tålmodigt et væsen, når jeg står der og glaner i 20 minutter over 2 forskellige nuancer jeg ikke kan vælge i mellem. Han blander sågar gerne special maling til mig, hvis jeg lige synes farvetonen er en anelse forkert – det skal altså roses! Jeg ville ikke gide mig. Haha

  Følgende står på malingen fra Beck & Jørgensen, farvekode:
  B&J 2024 N139
  BASE: A
  FT 57 RT 93 VT 249

  Værelset er selvfølgelig ikke helt færdigt, der mangler greb på skabe, ophæng af lamper og alt det der skaber det personlige børneværelse. Men dét kommer.. Alt er under udvikling herhjemme. Som altid.

  Fra på tirsdag står den på ægte barsel for mit vedkommende, så er der 10 dage til termin og jeg trænger i den grad til at lægge på langs. Inden barsel har jeg sat gang i barselsudsalg på min mini webshop, hvor sengetøjet der ses herover blandt andet er nedsat med 50% – så skal du lige nå at have noget med, så er det nu.

  Ellers så kan den baby bare godt vælge fødselsdag! Jeg er SÅ spændt på, om det er en pige eller dreng. Det giver helt kriller i maven, bare af at tænke på det. Og også navnet.... Håber vi finder det helt rigtige navn til den lille ny, og ikke noget a la fersken-rosa-bruntonet – det er alligevel et hak for specielt, også for os :-)


  0 0
 • 11/21/18--12:06: Mor til 3
 • ... det er mig.

  Det er sjovt at se på skrift. Og at sige det højt. Og at smile det.

  For knap en måned siden, i slutningen af oktober,  kom der den fineste lille putte til verden. Hele graviditeten har det været uudholdeligt for familien, veninder og venner, med tanken om hvad der nu gemte sig. En pige eller en dreng?


  Min - meget stærke, host - kvindeintuition var sikker på at det var (endnu) en pige til flokken.

  Men ind i mellem, så overraskes man på forunderlig fin vis.

  Der kom, efter en god fødsel på Rigshospitalet, om formiddagen, alt i mens solen strålede ind af vinduet, den skønneste lille dreng til verden. Lillebitte og fin. 3 kg og 49 cm. Og han er heldigvis vores baby purløg 


  Vi har det dejligt, men orv en mavepuster det er, pludselig at have en baby i huset. Alt foregår i et andet gear og jeg tror det er sundt for os. De sidste 4 uger er fløjet afsted. Bogstaveligt talt. Jeg skal som "pigemor" lige lære en masse: især det der med bleskift. Hvordan kan nogen dog påstå, at det er nemmere at skifte en dreng end en pige? Jeg er blevet overtisset op til flere gange nu og er først nu ved at lære den videnskab det er, at placere ormen korrekt når bleen lukkes. Jeg lærer så meget nyt, med ham den lille bitte purk.

  Midt i det hele lærte jeg også, at drengenavne ikke er min stærke side. Han skal nok få sig et navn og vi er ved at være tæt på. Der er bare lidt knirkeri i beslutningen, vi lige skal være enige om.
  Vi er allerede ved at være godt tilpasse i vores nye roller: de søde storesøstre, moderen der alt i alt agerer malkemaskine lige p.t. og faren der vist nok er lidt udfordret ved at skulle tilbage på det der job: det er jo svært at sige farvel om morgenen til den der nuttede skumfidus – og os andre, bevares.

  Nyder i øjeblikket alt det jeg kan og suger til mig. For jeg ved jo godt, at lige om snart render han rundt i Spiderman dragt, med leverpostej i hovedet, uglet hår og siger som en brandbil 

  0 0
 • 12/16/18--02:42: Skylampe / DIY


 • Forleden fik jeg en idé. Det gør jeg faktisk tit. Ind i mellem fungerer de rigtig godt, andre gange ikke.

  Den her idé... Den er bob-bob... Den er faktisk meget fin, men alligevel lidt sær. Og uanset hvordan jeg vender og drejer det, ikke særlig praktisk.

  Jeg viste skylampen på Instagram for nogen tid siden og flere spurgte til en guide til hvordan den kunne laves og derfor sidder jeg nu her og skriver det ned.

  En god lampe til mini's værelse er jeg stadig på jagt efter. Det ender nok med en klassisk rispapirslampe (som jeg jo egentlig allerede havde købt til det her projekt), det ved man hvad er, og den spreder lyset rigtig godt.

  Det sværeste ved loftslamper som skal bruges som primær lampe: de er oftest åbne i bunden, på en måde så det giver et skarpt lys ned. Vi har ikke særlig højt til loftet, så vi kan heller ikke rigtig have de meget moderne pære der hænger helt frit, det skærer simpelthen også i mine øjne, med mindre de er meget svage i styrken. Og det skal en loftslampe jo ikke være.

  Nå, men skyen blev til! Og den kommer nok ned igen. Jeg har jo galoperende støvallergi, så det går nok ikke i længden. Omend alle lamper bliver støvede, så har denne nok bare ret meget mere overflade at blive støvet på. Og i.

  SKYLAMPE

  Det skal du bruge:

  - Alm. lampeudtag - Rispapirslampe (denne måler 30 cm i diameter, må meget gerne være mindre), gammel lampe skærm eller andet at bygge på
  - Bamsefyld
  - Limpistol
  - Evt. hvid snor

  Sådan gør du:

  1. Mit bamsefyld var meget løst og havde derfor brug for at blive samlet lidt med snor viklet omkring. Jeg lavede en masse "bolde" i forskellige størrelser. Hvis dit fyld er godt fast, behøver du ikke snoren at vikle om det, men blot lime det direkte på.

  2. Det er svært at se på fotoet, men jeg maste og krummede rispapirsskærmen lidt sammen så den var lidt deform og ikke kuglerund.

  3. Lim bamsefyldet på og spar ikke på limen.

  4. Sørg for at hele lampen er dækket godt, også top og bund.

  5. Hæng den op :-)

  Så nemt er det. Så har du dig bogstaveligt talt en støvsky ;-)