Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

• FAMILIE, OPLEVELSER, BOLIG & INTERIØR – SAMT RESTEN AF MOLEVITTEN •

older | 1 | .... | 3 | 4 | (Page 5) | 6 | newer

  0 0
  Min person er sin helt egen, når der kommer til planer: jeg er vild med dem, men jeg har alligevel svært med at følge dem til punkt og prikke. Et hæderligt forsøg gør jeg dog og på kostområdet går det måske lidt bedre end jeg selv vil være ved.

  En madplan er dejlig at have og at gå ud fra. Det er specielt rart når jeg får handlet ind til hele ugen, på én gang.

  Jeg har lavet en ganske simpel oversigt til ugens mad og med tilhørende plads til at lave en indkøbsliste. Når jeg har noteret alt hvad jeg skal have købt ind, klipper jeg listen af og tager med mig.

  Du kan hente madplanen gratis selvfølgelig. Det er en PDF i A4-størrelse, klar til at blive printet.

  Happy planning! :-)

  0 0  De lækreste, møre stykker kylling som samtidig smager lidt af Asien (alt det gode derfra i hvert fald, skriver hende der aldrig har været der) - dét får du her på et spyd!

  Mig og opskrifter er altså et pudsigt forhold, for jeg er altid "lidt på slum": jeg noterer aldrig hvor meget eller hvor lidt jeg bruger af hver ting, så det følgende er en guide, du må love mig at du føler dig frem og selv vurderer lidt omkring stegetid osv. :-)


  DET SKAL DU BRUGE (ca. 20 små spyd)
  - 1 kg kylling (jeg har brugt inderfilet på dette foto, kyllingebryst kan også bruges)
  - Kikkoman Teriyakimarinade 
  - kokosolie til stegning (eller andet olie, bare ikke olivenolie)
  - et par skefulde flydende honing
  - lidt sesamfrø
  - et drys salt 

   (og så liiiige 10 lange træspyd der klippes over, hvis altså ikke du kan finde de små :-)


  SÅDAN GØR DU
  1.
  Kyllingen skæres i passende tern (de er ca. 2x2 cm på billedet) og marineres herefter i teriyakimarinaden. Jeg kom den skårede kylling i en frysepose og hældte ca. 2 dl teriyaki i posen og nulrede kyllingen lidt.

  Sæt posen på køl i minimum 2 timer. Mere er også ganske fint!

  2.
  Efter marineringen går du igang med at stege dine spyd. OBS! Er dine spyd af træ skal de gerne stå i vand en halv times tid inden de tages i brug - så undgår du at de er for tørre og at der bliver sat fut i dem :-)

  Tænd (varmlufts)ovnen på 180 grader.

  Kom kyllingen på spyd og steg dem alle af ved høj varme i kokosolie på en pande - på to sider til de tager fint farve (eller anden olie, undtaget olivenolie, det er ikke godt til lige det her). Typisk et et par minutte på begge sider.

  Det kan godt være det er nødvendigt at skifte olie efter du har stegt omkring 10 spyd, så den ikke bliver for brændt og mørk.

  3.
  Kom alle de stegte spyd på et fad, hæld dine skefulde honning over, drys med sesamfrø hvis du har lyst og kom fadet i den nu 180 grader varme (varmlufts)ovn. Lad dem stege ca. 10-15 minutter (tjek dem, de skal være gennemstegte men ikke så tørre at det bliver kedeligt).

  4.
  Når kyllingen er færdig drysser du med en smule salt og serverer dem med en god peanutbutter sauce (1 dl peanutbutter + 3 spsk soya + saft fra 1 lime + 2 spsk vand - lidt chili og revet ingefær hvis du har lyst).


  Så er der spyd!


  0 0
 • 04/21/17--04:55: Kartoffeleksperiment
 • For andre er det nok ikke et eksperiment, for mig er det: kan jeg overhovedet dyrke kartofler?

  Jeg elsker at have have! Jeg elsker bare ikke alt det kedelige ved at have have. Alligevel så gør jeg hvert år et forsøg med noget nyt - nyt for mig, velsagtens.

  I år er det kartoflerne der skal gang i. Jeg har set de smarte spande - eller potter -  hvor man kan gro kartofler i, så de nye kartofler er nemme at få fat i, vande, ordne og det hele, uden at have dem stående i et bed. Og så tænkte jeg, at jeg måtte kunne lave de spande selv (og det er nok mest det der er eksperimentet, om mine egne potter/spande overhovedet fungerer).

  Jeg er totalt grøn (høhø) og har derfor Googlet mere end meget efter alt omkring kartofler. Sådan en simpel ting, er alligevel lidt noget jeg blev nødt til at sætte mig ind: Hvilken sort? Hvornår kan jeg så? Plads? Kræver de gødning? Skal de vandes? Hvornår kan jeg grave kartofler op? Lots of questions for en kartoffel-noob!

  Først skal du have fat i et par murerspande. De er ganske vist lavet af plast men burde ikke indeholde giftige sager som kan være problematisk ift. kartoffeldyrkning i spandende hvis de er lavet af polyethylen (PE).

  Læggekartofler er også en viiiildt god idé lige at købe med - for du kan ikke dyrke kartofler af de slidte kartofler der spirer som du har liggende i grøntsagsskuffen. Den går ikke. Du får ikke gode kartofler ud af det (har jeg læst). Jeg købte sorten "Folva", fordi jeg synes det var et fedt navn...

  Jeg forspirede kartoflerne i vindueskarmen til der var små spirer så de var klar-parat til lægning.

  For at lave 1 kartoffelspand, skal der bruges 2 murerspande: en ydre og en indre hvor kartoflerne skal gro og kunne "plukkes" fra.
  Spandene skar jeg til med store huller (måske FOR store, det vil vise sig). Jeg borede samtidig huller i bunden af begge spande, så vandet kan løbe fra.

  I den yderste spand - altså den der kun har huller i bunden - lagde jeg lidt sten, så der kommer en lille afstand mellem de to spande. Herefter kom jeg den spand der skal holde kartoflerne i den anden og fyldte dem så med jord. Omkring 15 cm fra kanten kom jeg kartoflerne i. 3 styk er måske meget, det ved jeg ikke, nu ved
  Kartoflerne skal vende med spiren op – igen måtte jeg Google det her, for jeg tænkte først "Tsk, dumme Denise, de skal jo ned af, altså...". Men nej. De spirer skal op af, de bliver til stængler og grønt, rødder sætter kartoflen først senere. Jeg lagde omkring 6 cm jord over kartoflerne og klappede i mine mellemstore hænder og føler mig nu forventningsfuld... Og utålmodig. 2 uger efter blomstring kan jeg høste. Vente, vente, vente...

  Det smarte er at man så kan tage den inderste spand op, plukke kartoflerne gennem de store huller jeg har skåret og herefter sætte spanden ned igen og lade planten producere flere kartofler.

  Kryds lige fingrene med mig om at det her vil gå godt, ikke? Altså.. Sådan virkelig meget fingre?

  0 0  Hver dag, er kagedag. En kage om dagen, holder doktoren af vejen. Kær kage har mange navne. Du skal ikke kaste med romkugler, når du selv bor i kagehus!

  I kender godt dem alle, ikke? De kloge, gode ordsprog som de fleste af os ynder at gøre brug af i dagligdagen.. Host :-)

  Den her kage, den var god! Den er også fuldstændig og aldeles væk nu, men heldigvis var den nem at lave, så nem at børnene også kunne være med, uden at jeg var et nervevrag.

  SÅDAN GØR DU
  Den består af lag med vaniljekage og chokoladecreme fra Odense Marcipan. Toppen er selvfølgelig flødeskum med hindbær i og til sidst de friske fine bær.

  Følg opskrift, køl kagen ned, lav creme, smæk sammen og NYD den allerede 1 times efter du gik igang.

  Neeeeeeemt :-)

  Vaniljekagen har den fineste smag. Jeg har dog kun bagt den 30 min. i varmluftsovn, fordi jeg godt kan li' at kager stadig har lidt fugt i sig og ikke smuldrer for meget i bunden. Chokoladecremen passer så fint til den milde vanlijesmag og med friskheden far bærrene (hindbær er de vigtigste bær her, jordbær er faktisk ikke såååå gode lige på den her årstid). Hvis kagen skulle have haft et ekstra skud, ville det have været top lækkert med chokoladestykker i cremen - en god mellemmørk chokolade på omkring 56%.  0 0
 • 05/02/17--06:47: Badeværelse vol. 2 / DIY
 • description

  description

  Det er faktisk 11(!) år siden huset her blev til vores. Til at begynde med fik det hele en overhaling indvendigt, filt på væggene, nye lofter, gulvene blev slebet og alt det "normale" der skal laves, når du flytter ind i et ældre hus. Dengang fik badeværelserne også en smule kærlighed: vægfliserne revet ned, nye toiletter og en ordentlig omgang modehvid overalt. Gulvene, dem skal der ikke røres ved, mosaikkerne er værdsat og skal ikke ændres.

  description
  På billedet til højre fornemmer man tydeligt hvor de runde spejle sad - og at jeg ind i mellem yndede at have et stearinlys tændt under dem.. Det giver mærker!

  description

  10 år senere trængte badeværelserne igen til at blive malet og lige få et godt stort kærlighedskram – 10 år er altså også lang tid uden at blive nusset om. Først tænkte vi, at maling og et nyt spejl var nok. Men alligevel var den slidte radiator heller ikke rigtig så god mere... Og yset derude var også lidt... Malplaceret... Der manglede noget andet! Med et lille budget på et par tusinde, fik vi alligevel gjort det ret så overskueligt (ikke fordi det var besværligt før) og pænere. Når man bor i hus er der altid noget at lave, og penge at bruge, så det er med at prioritere konstant.

  Det meste af budgettet gik til at købe en ordentlig og flot håndklædetørrer og det er vi temmelig glade for at vi gjorde! Jeg har aldrig haft sådan en før, tidligere har vores håndklæder bare hængt på en knage og været våde alt, alt for (unødvendigt) længe. Vi valgte en håndklædetørrer fra Purmo (model "Leros"), som laver et væld af fine af slagsen. Da vores badeværelse ikke er frygteligt prangende og vi har behov for et stort skab derude til alt vores grej, blev håndklædetørrer valgt i hvid så den ikke blev for voldsom, selvom jeg synes den sorte i samme model er formidabel fin.

  description

  Nu ville det være ret så belejligt at vise et før-billede, men alle tingene blev simpelthen fjernet så hurtigt fra badeværelset, at jeg ikke nåede at tage fotos af det. Hvor dumt er det lige? Nå men, føromtalte knage hang der hvor håndklæderadiatoren er nu - bag døren - og samme sted var den gamle radiatorer sat op.

  description

  Før havde vi to runde spejle ved vasken, det blev skiftet ud med ét stort spejl, så det forhåbentlig giver en illusion af et større rum. Det er fra IKEA og var slet ikke så pricey som frygtet.

  description

  Loftslampen blev hevet op fra "mit lager" i vores kælder. Der har jeg lidt af hvert belysning, så mangler der noget et sted, så er der altid lidt at tage frem, ligesom String-reolen som også lå og ventede på at få sig en plads. Den blev købt for et års tiden siden til noget udsalg, men den er jo født til at bo lige dér og kunne sørge for at toiletpapiret er lige ved hånden.. Høhø.

  description

  description

  I hjørnet er der så prikken over i'et: MUSIK! Dét er dejligt! Især når jeg ER hoppet i bad, og børn og mand fyrer op for Birthe Kjær og "Den knaldrøde gummibåd" og jeg på ingen måde har en chance for at skifte musik! ;-) De morer sig og jeg synes nu ikke at Birthe er det værste at høre, når der skrubbes løs på mit slidte kadaver under det 39 grader varme vand.

  Det værste ved at få så rart og lyst et badeværelse igen, er at jeg får lyst til at finde nye håndklæder, planter og alt det ekstra lir der gør det mega lækkert... Og dét er desværre ikke helt en del af budgettet ...

  0 0


  Det er ikke mange dage siden at jeg trådte ind i de voksnes rækker: nu er jeg fuldblodsvoksen i al sin forstand! Alderen har nemlig indhentet mig (eller...) og jeg er faktisk fyldt 30 år. Yes. Jeg nåede det! Alle omkring mig har måbende kigget på mig i dagene op til og ytret ting a la: "Nå... Så er du ved at være der! Det er så skægt at du fylder 30 år!". Jeg ved ikke om det er et klap på skulderen over at jeg faktisk nåede hertil, eller om det er fordi det minder dem om, at de så OGSÅ kryber aldersmæssigt opad? Hvem ved. 

  For lige at runde gaverne hurtigt, før maden skal præsenteres, så må jeg lige tilføje at jeg har fået så fine, fine gaver! Én af dem er jeg dog noget forvirret over og jeg ved ikke om jeg skal tolke det som om at gavegivere egentlig ikke kan li' mig, eller om han kan li' mig SÅ GODT, at han tænkte det ville være en formidabel gave til mig? Jeg har fået intet mindre end et faldskærmsudspring! Lige hér skal du forestille dig den der smiley med meget store øjne, der er lidt blå i ansigtet og holder begge hænder op på siden af hovedet og ser temmelig overrasket ud... Jep! Sådan så jeg ud da jeg åbnede gaven. Jeg skal frivilligt lade mig falde ned mod jorden, med en mand spændt på ryggen, som jeg sætter min lid til. JEG ER SÅ NERVØS OG SPÆNDT OG RÆDSELSSLAGEN OG VILD OVER TANKEN! Men altså... Jeg er 30 år nu! Jeg skal da springe i faldskærm, skal jeg! Hele seancen bliver også filmet, så vi alle kan grine af mine blafrende kinder bagefter. 

  Til min meget lille, men dejlige, fødselsdagsmiddag lavede jeg mexicanske mini-tortillas med braiseret oksekød. Dét var en fest i sig selv og for smagsløgene! Og måske det sidste rigtigt gode måltid inden mit udspring...

  Jeg har gennem længere tid fået mere og mere kærlighed til spisestedet Barburrito i Skindergade (som jeg kan anbefale på det allergroveste), og havde derfor lyst til at gå all-in på lige netop det kulinariske område.

  Min fødselsdag er (vel)placeret den 5. juni og derfor har jeg altid haft fri på min fødselsdag, da jeg deler dagen med mindre vigtige ting såsom Grundlovsdag og Fars dag ... Tsk ... Og lige netop i år skulle faren i legen have sig en gave! Og fordi regler kan gradbøjes, så gjorde jeg det: Fars dag blev fremskyndet og holdt den 4. juni - og hvor belejligt: gaven til ham der har hjulpet mig med at blive mor, var sørme en trykkoger, som at jeg viiiiiirkelig godt kunne bruge til at ordne det kød jeg skulle servere - og selv nyde - dagen efter, på min fødselsdag den 5. juni. Yes!

  Jeg har sådan 'comme ci, comme ca' fulgt opskrifent fra denne gode side, for at få det dejlige kød til retten. Jeg gengiver den her, med de ting jeg har tilføjet og ændret.

  CARNITAS DE CARNE
  (Småt, delikat, braiseret oksekød)

  DU SKAL BRUGE (til omkring 8-10 voksne)

  - omkring 1 kg kød, fx okseklump
  - 3 almindelige løg
  - Ca. 1/2 liter god oksefond (eller boullion)
  - 6 fed hvidløg
  - 1 spsk spidskommen
  - 2-3 bøtter tomatpuré
  - 1 tsk cayennepeber
  - 1 tsk røget salt eller 1 spsk røget paprika (kan undlades)
  - smag til med salt, peber og spidskommen


  SÅDAN GØR DU (almindelig tilberedning)

  - Kødet skæres i store tern og kommes i en gryde, dækkes kun lige med vand og fond/boullion.

  - Løg skæres ud, gerne i store stykker og kommes ved kødet.


  - Lad det småkoge og simre i 2 1/2 time.


  - Kødet tages op - det skal være rigtig mørt! Gem kogevandet på køl.


  - Trevl kødet så det bliver helt fint. 


  - Hvidløgene hakkes og steges på pande med kød, noget af kogevandet og tomatpuré. Her kan det være en fordel at dele portionen i 2, ellers kan det næppe være på panden.


  - Hold gang i panden, rør rundt og sørg hele tiden for at der er væske ved kødet. Spæd til fra kogevandet når der mangler. Det skal være "cremet" og med en blød konsistens.


  - Når kødet har suget første omgang kogevand, kom spidskommen, cayennepeber og røget salt derved (spar lidt på det, smag til).


  - Hold det kørende i ca. 15-20 min. og smag herefter til du synes det smager dejligt og er blødt og lækkert.  Og tilbage til den lille tekst: 

  I stedet for at lade kødet simre i 2,5 time, har jeg brugt en trykkoger og lavet det på 30 minutter. Sådan én er genial!

  Tortillaerne var lidt besværlige dog - indrømmet - jeg synes de kunne have været bedre. Jeg må prøve flere forskellige opskrifter på netop dem, men indtil jeg har fundet frem til den allerbedste opskrift, vil jeg anbefale at lave små fladbrød af ren hvedemel. Fxdenne opskrift. Majsmelen, som ellers ville være naturlig at bruge, gør pandekagen noget tør og ikke særlig bøjelig. 

  Toppingen er formidabel og nem! Syltede rødløg, forårsløg, frisk koriander og fintsnittet chili, gerne forskellige slags og så et skud limesaft. Aaaaaah! Har du mulighed for det, så find også en rigtig god hot sauce af en slags, eller bland en selv og kom på tube. Gem evt. en god flaske fra en tidligere sauce, så står den klar til næste gang du har lavet en fortræffelig dressing eller lignende. Jeg hakkede også et par avokadoer, med lidt løg, friske tomater uden kerner, finthakket hvidløg og med lidt koriander. Det ender med at blive en let guace, som kan være ganske fin til retten, men ikke nødvendig hvis ikke du gider besværet med at tjekke 600 avokadoer for at finde én god.

  Gid jeg havde nået at få et foto, men drikkevarer hertil passer en hyldeblomstsaft med mynteblade sig forbløffende godt. Det er pokkers nemt: bland almindelig hyldeblomstsaft og kom 3-4 stængler mynte deri. Lad det gerne trække en halv times tid inden servering. Er man til alkohol så nap en mojito, eller en god corona.

  Sørg for at invitér de sødeste og mest rare gæster og frem for alt nogen du kan holde ud at se lidt fedtede og snaskede: maden er i den grad såkaldt 'finger food' og den obligatoriske rende af væske der løber ned mellem fingrene SKAL komme, den gør nemlig maden bedre!

  That's it! 30 år, med flotte lår og mega god mad i maven 

  0 0


  Hvordan kan det lige være at jeg gik fra at stornyde mit soveværelse og seng, til at MEGA-elske mit gæsteværelse og den seng der er deri? Jo, ser du. Jeg lod en Eve-madras flytte hjem til mig. Vi har et rart og godt parcelhus, med en fin fin kælder, der er både tør, lugtfri og stor. Tidligere har jeg haft arbejdsværelse dernede, men NU skulle der altså være det der gæsterum. Det er så rart at have, specielt når man rimelig ofte har gæster på besøg. Som gæst er der også ret lækkert at have sit helt eget rum, i stedet for en (selvfølgelig kærlig og velmenende) opredning på sofaen.  FÅ DET TIL AT VIRKE "IKKE-KÆLDER"-AGTIGT

  Gulvet er mørke store fliser, så det første der skulle gøres var at få det blødt lidt op, finde et lysere tæppe der kunne gøre det en smule mere hyggeligt, uden at det bliver for lyst. Det er ret nemt når man har IKEA i baghaven. Sengestellet kommer også derfra og da eve-madrassen er blød og lækker, købte jeg også lameller til sengestellet så madrassen kunne bruges deri. Størrelsen blev en 140x200 cm, da jeg ikke mente rummet kunne klare en hel dobbeltseng - eller det der er større, madrassen laves helt op til 200x220 cm.

  Resten havde jeg stående. Og mere skal komme til. Herhjemme er ingen rum endeligt færdige, næh de er konstant i udvikling. På væggen må der noget fint op og på højre væg skal et skab eller kommode bo og reolen ud, så de gæster der bliver i længere tid, kan få lov til at flytte lidt ind med sin garderobe. Det er så hyggeligt, jeg elsker det! Jeg burde virkelig have et bed and breakfast, bare fordi det er så rart med besøg..

  Hvis du kan abstrahere fra min manke der åbenbart er ret flyvsk, så bemærk lige kassen dén store madras blev leveret i?!

  Nu må vi dog alligevel se om gæsteværelset overhovedet bliver ledigt indenfor nærmeste fremtid, jeg har det med at teste hvordan man nu også sover i den seng... Den er bare så god, bliver hurtigt kølig når man er en grillkylling som jeg der vender og drejer sig som om det var en konkurrence, så når vores madras i soveværelset skal udskiftes, ved jeg nu hvilken en der skal være erstatningen!

  Memoryskummen og de 3 lag skum under den, gør et eller andet, som jeg teknisk ikke kan forklare. Det stod der en masse om på sleepeve.dk og med en 100 dages prøveperiode og 10 års garanti måtte den hjem og bo hos os.

  Eve-madrassen bestilles virkelig nemt og leveres lige til døren i en kasse. Altså... En ret stor en, men det er nemt og hurtigt at få madrassen ud i fuld størrelse - næsten som magi :-)

   

  Jeg overdriver på ingen måde, når jeg siger at den madras føles som en sky med perfekt hårdhed/blødhed, men ligner en sol! Forleden nat sov jeg der med Pixie og vi bemærkede ikke rigtig at vi begge to har grillkyllinge-tendenser, for bevægelserne fra den du sover sammen med, er minimale og dét er et must hos os. Der er simpelthen ikke noget mere irriterende end når din sovemakker konstant bevæger sig, og det føles som om du er ude at sejle i stormvejr.


  Et lagen skal der selvfølgelig til, men jeg synes alligevel at den karakteristiske gule farve skulle med på billederne, vi har simpelthen for lidt gult i hverdagen, ikke?


   _

  Seng: madras | sengestel | store pudebetræk
  Andet: gulvtæppe

   _

  Vil du se flere forandringer? Se badeværelsets mini-make-over, stuen der gik fra hvid til mørkegrå væg eller måske forvandlingen af et træskab med ny farve og ben? 

  0 0
 • 11/07/17--00:47: Krans af hortensia

 • I nat har frosten indtaget landet og havens blomster har sagt helt slut for nu – dog kan hortensiaerne stadig et eller andet synes jeg. De er flotte, selv når de er visne og det blev udnyttet til en lynhurtig krans til døren – mega voksent altså! Det tager ikke så lang tid, det gør det virkelig ikke. Det der tog længst tid for mig, var at overbevise mig selv om at jeg nok skulle klare det, med tanke på de edderkopper der kan finde på at bosætte sig i hortensia. Dem er jeg altså ikke fan af.. Men jeg mødte kun én edderkop, og den blev rystet pænt af udenfor... De resterende jeg ikke mødte, men som nok var der, ved jeg jo ikke noget om...

  Jeg brugte noget kraftigt ståltråd fundet i Harald Nyborg til en 13 kroner. Noget tyndere ståltråd (eller snor) til at fæstne blomsterne og lidt snor til at hænge kransen på døren. Jeg har intet søm eller krog på døren, så jeg har ført snoren op over døren og sat den fast med et lille stykke good ol' gaffatape. Se resultatet nederst på siden.

  God fornøjelse!

  Det her er alt du skal bruge - i hvert fald til denne udgave. Du kan selvfølgelig også tilføje andre blomster, blade osv. 

  Lav en cirkel ved at lade ståltråden sno sig om sig selv. Denne er ca. 30 cm i diameter.

  Klip små stykker tyndt ståltråd. Ca. 8-10 cm. De skal bruges til at fæstne blomsterhovederne på ståltrådscirklen.

  Vikl den tynde ståltråd om blomsterstilk og den tykke ståltrådscirkel. Brug evt. flere stykker, hvis du føler behov for det. Du kan også bruge snor til dette, og vikle den omkring. Fortsæt med dette, indtil cirklen er næsten helt dækket. Jeg brugte 11 blomsterhoveder til denne krans.

  Sæt den sidste blomst på og ret lidt i kransen efter behov. 
  Her er kransen hængt op, som nævnt med et lille stykke gaffatape, der kan holde den hængende. Det er sat fast helt oppe ovenpå døren, så det ikke er til syne og døren samtidig kan lukkes.


  0 0
 • 11/13/17--04:07: Gavepapir

 • At betegne det her som en DIY-guide kan jeg ikke tillade mig. Se det som en idé til årets pakker og intet andet - det er så nemt, at jeg ikke kan tage æren for noget som helst. Om det er kønt med brunt papir, hvid farve og rå snor, det er så absolut en smagssag. Jeg kan li' det :-)

  Det er selvfølgelig nemt at købe en rulle gavepapir. Men hvis du har tiden og lysten, så prøv at find på nye, fine måder at pakke årets gaver ind. Et stykke stof, avispapir (okay, ikke ret ny måde, men for vores tid er det måske?), et tørklæde eller som her i almindeligt brunt papir, du sætter dit eget præg på.
  Jeg har fundet helt almindeligt brunt indpakningspapir i en ekstra lang rulle (til en vældig god pris), en gammel pensel og en rest hvid akrylmaling fra SG. Det behøver ikke at være akrylbaseret, det kan også sagtens være en almindelig vægmaling, der skal ikke bruges ret meget. Jeg ved at vi alle har en sjat hvid maling stående et sted – hvis du tilfældigvis er den ene person der ikke har, så kom du gerne forbi mig og få en sjat, det skal ikke komme an på det da.

  Et par meter papir lavede jeg ved at rulle det ud på spisebordet og lave et mønster med penslen. Her er det striber, efterfølgende på andre stykker blev det også til prikker og strøg. Hvis det godt må tage lidt længere tid at lave papiret, kan du selvfølgelig også lave (kartoffel)tryk og lave juletræer, stjerner, mere ensartede prikker eller hvad du nu lige har af idéer. Inddrag endelig børnene! Det kan de sagtens finde ud af og de vil så absolut finde det hyggeligt, at de har "lavet" deres helt eget gavepapir.


  Det ville være skægt at høre, hvordan I har det med indpakning. Er det egentlig ligegyldigt, tager I jer tid til at finde ud af hvad I kunne tænke jer, eller er det at fange det første og det bedste gavepapir i supermarkedet?

  Jeg er fuldstændig med på beatet - eller - jeg følger det der sker. For år siden var jeg all in på tonsvis af farver, så mange som muligt. Nu er jeg gråbrun og glider lidt over i det kedelige, som nogen nok vi udtrykke det :-)

  Hvad er jeres "religion" omkring indpakning? 

  0 0

  Den her Kinetic Mobile har jeg lavet - og jeg er temmelig glad for den! Jeg skriver mere om den workshop jeg
  var med til, hvor netop den her kom til verden.

  Det er november og lige om hjørnet skifter vi til december, hvilket også er julens måned. I år bliver anderledes. Jeg har set anderledes på gaver, hvad vi selv ønsker os og hvad jeg vil gøre i år for at få julen - som altid - til at være lidt speciel.

  En af de ting jeg har ændret radikalt, er kalendergaver og adventsgaver. Tidligere år har børnene hver morgen fået noget i sokken eller en pakkekalender, PLUS adventsgaver hver søndag. De har været glade, javist, men jeg er sikker på at de ikke blive mindre glade for årets valg.

  Forskellen bliver nemlig, at de får adventsgaver, hvor de fleste af gaverne vil være nogle vi kan opleve sammen på den ene eller anden måde, så det ikke bliver et stykke legetøj der er sjovt lige nu og her. Pixie er 6 år nu og Mynthe 10 år, så de kan heldigvis sagtens være med til rigtig mange ting.

  Adventsgaverne lyder således i år:

  1. SØNDAG I ADVENT
  De får et Tivoli Wildcard hver. Klart, det er en dyr gave, men den kan bruges i et helt 1 år. Vi tager dem med i det julepyntede Tivoli og dét ved vi at de altid synes er en rigtig god oplevelse. Julelys, nisser, pynt og varm kakao. Det kan vi også li'!

  2. SØNDAG I ADVENT
  En bog hver. Pixie får flettepigernes bog og Mynthe får bogen omDen lille prins. Pigerne har ønsket sig begge bøgerne hver især, og her får vi så mulighed for at læse højt, de kan læse for hinanden og forhåbentlig få øvet et par vilde fletninger i deres hår. Uden for meget skrig - vi ved vel godt, os pigeforældre, at det der med at rede hår ikke altid er lige sjovt... Det ender nok med at jeg må lægge manke til :-)

  3. SØNDAG I ADVENT
  Biografbilletter for os alle, og lur mig om vi ikke ender med at se en eller anden julefilm. Yay!

  4. SØNDAG I ADVENT
  Der sneg sig et enkelt stykke legetøj med – Pixie får et sæt skøjter og tøj til hendes favoritdukke fra Our Generation og Mynthe får en fin stribet pyjamas - til sig selv, der er ingen dukker i legetøjsskabet når man nærmer sig de 11 år...

  Andre gaveforslag kunne være at give en fælles gave, fx et godt (familie)brætspil, arrangere en tur i skoven med varm kakao, tage til en koncert, måske med Sankt Annæ Pigekor eller nuppe en anderledes oplevelse i form af en familieworkshop hos Dansk Arkitektur Center, hvor I kan bygge jeres egen Kinetic Mobile. Her skal børnene nok være minimum omkring Pixies alder (fra 5-6 år), så det er sjovt for alle. Det er en rigtig skøn workshop, hvor du til sidst har jeres helt egen mobile at tage med hjem. Du kan vælge at bygge en udfra en manual, eller gå freestyle på din egen måde. Hjernen skal dog bruges, for det er ikke hele tiden "bare lige", det erfarede vi hurtigt. Det endte med at freestyle. Ikke af egen fri vilje, men resultatet blev godt! Eller hvad synes I?


  Ved workshoppen kan I selv vælge hvilken farve din mobile skal have. Der er gråt og røgfarvet plexiglas brugt til denne.
  Det røgfarvede transparante plexi er viiiirkelig pænt
  Der er 2 familiejuleworkshops i december hvor der kan bygges mobiler, den første gang i næste weekend den 3. december, altså den 1. søndag i advent. Udover det har de også workshops kun for voksne, så man kan tage sin mand, kæreste, ven, veninde med - jeg tror ikke hunde er velkomne, men den er nok heller ikke særlig god til at kreere mobiler alligevel :-) Her kan du se hvilke dage der har ledige pladser til "kun for voksne".

  DAC er altså udover de fine workshops, et skønt sted! De har en virkelig god café med en udsøgt brunch. Pixies barnedåb blev holdt der for 5 år tilbage, det var så rart og fint. Dansk Arkitektur Center rykker snart over i det meget diskuterede BLOX, så her er måske også en sidste mulighed til at besøge det i de oprindelige (flotte) lokaler, samtidig med at få en oplevelse der er lidt anderledes fra de andre.

  Jeg er ellers helt klar til december og glæder mig selv til at forære adventsgaverne og ikke mindst julegaverne i år. De er også helt gennemtænkt, dog med enkelt og godt legetøj, for det hører sig altså til, synes jeg. En materiel gave kan sagtens være dejlig, god og fantastisk for den der modtager den. Men det er altså altid lidt federe, at vælge noget der ikke har været på "bestillingslisten", som så rammer fuldstændig plet. Jeg ønsker mig igen i år søde børn, og det får jeg jo nok også.. I hvert fald lige indtil de bliver sure :-)

  Dele af indlægget er sponsoreret, dog nøje udvalgt – som altid

  0 0
 • 01/09/18--12:53: Klædeskab til dukke / DIY • Så sneg vi os lige ind i 2018 og med det følger for de flestes vedkommende nye planer og idéer for hvad de kommende 12 måneder skal gå med.

  Herhjemme er der hverken kur, eller nytårsfortsætter at skrive om, men i stedet vil jeg vise at der i hvert fald er et par små damer herhjemme, der har noget nyt at glæde sig over: det er dukkerne Lærke og Olivia (Pixie har selv døbt dem) – de har fået deres eget klædeskab. Efterhånden har de også en del gear at gøre godt med, så det er også godt for mit organiserings-gen, at de har et fast sted til deres tøj.

  Jeg har som noget helt nyt forsøgt mig med at lave en Youtube-video til mine gør-det-selv-sager. Det skal der nok komme mere af de der video, det var sjovt at lave, omend lidt svært, når jeg ikke har prøvet at redigere/optage/klippe videoer før, men en gang skal jo være den første.  DUKKEKLÆDESKAB

  Det skal du bruge:

  - Skab/bogkasse (evt. noget du allerede har i forvejen)
  - Pind/rundstok ca. 1 cm i diameter og lige så lang som skabet er bredt.
  - Maling og en god pensel

  En hammer, tommestok og en blyant er også godt at have ved hånden.

  Skabet her er fra Trævarerfabrikkernes Udsalg:https://www.traevarer.dk/bogkasse-30x45x19-cm-med-1-skuffe-og-1-rum

  Pinden er 1 cm i diameter og boret er 9 mm. Vurdér selv hvilket der passer bedst alt efter hvilken pind du vælger. Du kan finde dem i de fleste byggemarkeder.


  Malingen er en halvblank træ/metalmaling fra Sadolin og har farvekoden B6.20.50

  I skuffen er tilføjet hyldepapir med klistrende bagside. Dette findes også i byggemarkedet.

  _________________________
  Det er fix-fax-færdigt det skab, hvis du altså bare liiiiige har en bogkasse ved hånden, en pind og noget maling.. 

  Skriv meget gerne en kommentar hvis der er noget du er i tvivl om (eller har ris/ros til videoen, eller idéer til hvad jeg kan lave næste gang?).
  Tutteluuu!

  0 0  Det er altså grove løjer at eje sin bolig, en ting er at man selvfølgelig - oftest - skal give en god sjat penge for en ejendom, noget andet er at det godt kan føles som et uendeligt projekt, når man fx overtager et 60'er parcelhus som en der hed Ib engang fik bygget.

  Når man går der og maler laaaange paneler, fjerner gamle fliser på terrassen, spartler huller efter det flotte glasskab tidligere ejer havde på væggen, så skal vi huske at andre også har elsket det hus vi nu er ved at gøre til vores eget. Drømmene har været en andens og nu skaber I jeres drømme, i selv samme hjem.


  NÅR RENOVERINGEN BLIVER FOR TRÆTTENDE
  Min mand kalder vores hus for "et bundløst sort hul der bliver smidt penge i". Overdrivelse. Pengene bliver da ikke smidt.. Men drysset... Haha

  Når lige præcis deher ovenstående tanker dukker op, så er det vi skal til at finde en helt bestemt film frem: for 10 år siden da vi overtog huset, filmede min mand huset. Alle rum. Det er GENIALT! Og dét bør du virkelig også gøre, hvis du skal købe bolig snart, eller måske lige har overtaget noget? Film det! Se forvandlingen du har lavet, det er simpelthen så fin en film at have, det får dig fluks tilbage til første fremvisning, dengang hvor du kun forestillede dig at det kunne blive dit.

  Dørene havde tidligere ejer selv lavet. I videoen vil du kunne se, at de ikke var hvide som på fotoet her. Vi har fået dem malet hos en autolakør, så de står som nye.
  Forvandlingen er drastisk her. Jeg er ret glad for parcelhuse, og kunne godt forestille mig at have bibeholdt mere, hvis standen havde været til det, men når det ikke tip-top, blev en renovering nødvendig.

   Jeg er simpelthen en sucker for før/efter-billeder! Det giver en mega god aha-oplevelse, ikke? Og en film, det er næsten bedre. Jeg er typen der godt kan se "Fra Skrot til Slot" for jeg ved ikke hvilken gang, bare for at få "neeeeeej hvor fint"-oplevelsen med. Og jeg synes da så absolut at I skal se vores hjems forvandling. En efterfilm bliver der ikke lagt til offentlig skue, men dem der følger med herinde, kan nok fornemme at der er sket en væsentlig forandring.


   M E G A    A D V A R S E L 

  Sluk gerne lyden, ellers ender det med at du føler at du har placeret dig lige under en flyver der er i fuld vigør når videoen begynder. Kort fortalt: støj på linjen!  RENOVERING
  - alle vægge har fået filt/maling, gulve slebet, træværk malet
  - tagkonstruktionen er gået fra at være et fladt tag til et valmtag (det kan ikke ses på filmen her)
  - terrassen er udskiftet
  huset har fået nye fuger og blevet lysnet, som jeg har skrevet om i dette indlæg
  - Indkørslen er seneste projekt (kan heller ej ses her): den er blevet fixet og det glæder jeg mig helt vildt meget til at vise frem! Jeg skal lige have det sidste ordnet om et par måneder (noget med noget pudsning, ydhrk! Tungen lige i munden), så skal I se en fin forvandling.

  Vi har dog bibeholdt badeværelsesgulve og gulve generelt. Enkelte er malet hvide, klinkegulvet i entré har vi malet, det skal udskiftet fuldstændig en dag, det var blot en midlertidig løsning, indtil vi finder den rigtige løsning for os.

  Taaaadaaaa! Er det ikke sjovt? Eller er det bare mig der er superduper-begejstret over den her video? 

  Vi har stort set renoveret alt selv, bortset fra de ting som en faglært kun må gøre. Det har kostet mange mange timer, mange weekender og småsår overalt på kroppen (engang vippede jeg en kæmpe træstamme ned af min ryg, hvad der lige skete kan jeg ikke forklare), men vi nyder det egentlig på en eller anden sær facon! I hvert fald når projektet er afsluttet.  Jeg synes det var en sjov ting at finde frem, den her video – og tippet er hermed givet videre. Det er i hvert fald noget man måske ikke lige tænker på at bruge tid på at få filmet, inden husrenoveringsprojektet går igang, men det er de små ting der gælder og den her video er simpelthen så fyldt med minder, tanker om drømmende og opløftende at se, når du står der med armen i vejret og maler lofter for 117. gang.


  0 0


  Yes, vi er på den igen – os der egentlig ikke er særligt gode til at sy, men alligevel gør et helhjertet forsøg på at forvandle vores børn til lige den karakter de drømmer allermest om, i hvert fald lige i den her uge.

  Jeg kan meget, men at sy er ikke min force. Derfor må jeg gøre det så simpelt som muligt. Førhen har jeg også købt kostumer og den plan er jeg ikke for fin til at ty til igen, men i år vil børnene være noget, som jeg heldigvis godt lige kan klare!

  Derfor håber jeg egentlig også, at andre kan se hvad det her kostume går ud på. Det mangler lige lidt detaljer, i form af et par gule striber på slipset. Kostumet er primært fundet i klædeskabet og en nyindkøbt oversize-bluse fra dameafdelingen i H&M skal gøre det for en kappe.

  Kan I mon se hvad det er Mynthe gerne vil være i år? Hvis ikke, så har jeg da fejlet totalt og vi ved alle, at det ikke er fedt at stå midt i den kolde gymnastiksal på skolen blandt Elsa'er og robotter, i dit eget kostume hvor alle med begejstring i stemmen spørger "hvad er du egentlig klædt ud som?"

  Jeg tænker at det der logo jeg har printet ud som klistermærke, for at sætte på kappen, måske indikerer en del... Hører gerne hvis jeg er helt gal på den, jeg kan som wannabe-syerske godt klare det.  Pixie, den mindste i flokken, hun er i en lidt anden boldgade end ovenstående kostume. Først lød den på at hun ville være Flower Power-pige. SEJT!

  Igår ændrede den plan sig så, da vi midt i aftensmaden, hvor hendes bedste veninde Martha også spiste med, hørte dem få den blændende idé at de skulle være siamesiske tvillinger. Bag om de to finker hører historien sig med at de har kendt hinanden siden de var nogle måneder gammel, da jeg var i mødregruppe med Marthas mor. Efter mødregruppe kom Pixie og Martha i samme vuggestue, derefter børnehave og nu også i samme klasse. Vi bor også lige ved siden af hinanden. Det er udover det, et par piger der også har samme hårfarve, drøjde og næsten samme højde. De er virkelig ens. Også i sprog. Udtryk. Det hele! Så siamesiske tvillinger, det er lige det de skal være.

  De fik testet det af i en lidt for store bluse, hvor de stod side om side i den, og blev pludselig hysterisk grinende da de kom i tanke om, at de jo også skal på toilettet ind i mellem: "Så tisser du først, så står jeg ved siden af toilettet og så skifter vi plads - for vi kan nok ikke begge to være på toilettet samtidig, selvom vores numser ikke er så store som din mors" - well... Hvad er det man siger? fra børn og fulde folk skal man høre sandheden...  Så når nu jeg er færdig med at spise min veganer-no-fat-no-carbs-no-pleasure-salat og har løbet en tur med min numse, så går jeg igang med at forme kostumet til de to purløg. Det bliver en købt damebluse i noget bomuldsjersey i stræk, et syet skørt af en stofrest med tyl under, hvor de begge skal være i og ens leggings/strømpebukser. Håret skal selvfølgelig også være identisk opsat i en knold og de er blevet lovet lidt kinderød, fordi man trænger altså til maling i hovedet ved fastelavn, ikke?

  Under blusen har de også (ens) bluser på, så de har muligheden for at gå hver til sit, for jeg tror altså ikke helt på at deres toiletplan fungerer.


  PINTEREST

  For et par år siden oprettede jeg en mappe dedikeret til DIY udklædning og kostumer som skulle laves nu-og-her. Du kan se indlægget her. Det er altid god inspiration at tage en tur forbi Pinterest og på mit board  COSTUMES/CARNIVAL  har jeg opdateret med mange fine kostumer til børn og voksne.

  Jeg gav en masse lydløse suk da jeg sad i ro og mag og fandt de her nye gode idéer til kostumer – de fleste af dem tror jeg godt at man kan lave derhjemme, andre tror jeg bare man skal nøjes med at sukke over, med mindre man kan lidt mere med symaskinen og limpistolen end jeg kan.

  Her har jeg fundet et lille fotoudpluk, hvor du kommer direkte til den oprindelige side med guide til kostumet.

      


  Vil du gerne se alle kostumer jeg har fundet på Pinterest, så kig med her:
   PINTEREST 

  I år skal børnene som vanligt holde fastelavn på skolen. Derudover plejer vi som familie også at tage et sted hen, og de sidste par år har det været i Holbæk med svigerfamilien. Det plejer at være meget hyggeligt at stå derude i kulden, med løbende næse og se børnene hamre løs på den tønde som de slet ikke kan få bugt med - samtidig med at du drømmer dig til den kommende varme kakao og fastelavnsboller, der venter så snart bunden går ud af tønden.

  Ak ja, fastelavn er altså en lidt sær tradition.

  0 0
 • 02/04/18--10:31: Yndlings ♥ • Barnet er blandt mine to mest yndlings, men selve buksedragten er yndlings for lille Pi. Hun finder oftest selv tøj og denne buksedragt bliver stylet sammen med tynde, tykke, trevlede og alle slags bluser, strømperbukser, cardigans og selvfølgelig med hovedpynt der er den værdig. Det mest forfærdelige er dog sket nu: hun er vokset ud af buksedragten. Den strammer her og der og bukserne stumper så meget, at selv Steve Irwin ville være misundelig.

  Da jeg var lille havde jeg en yndlingshættetrøje, en orange en. Den havde jeg virkelig altid på. Jeg gnavede i snørende der var i hættens kant. Den var slidt op, den stakkels orange trøje.

  I de her dage er det bare lykken at finde et par jeans der får alle de gode sider frem hos mig. Eller bare former numsen så den er til at overskue.

  Men hey, hvis nu du falder over den her dragt i en størrelse 8-9 år, så send mig så hjertens gerne en mail. Jeg ved at Pixie ville dåne over at få en større, så hendes garderobe ikke føler mangel på hvid/blå-stribet cirkushumør.

  0 0
 • 02/05/18--02:11: 9 betagende til boligen
 • INDEHOLDER AFFILIATE LINKS

  Less is more, siges der. I stuen er der dog alligevel et par ting vi er nødt til at have, for at kunne slappe af, for at kunne se noget når mørket falder på og for at kunne føle os godt tilpas. Hvorfor så ikke lade dem være fortryllende æstetiske og funktionelle på samme tid? De her 9 ting, måtte så inderligt gerne komme hjem til mig og bo.

  Farven på "væggen" herover illustrerer den så fine og sarte maling soft skin fra Jotun Lady. Den er helt mat og vaskbar. Yay! Soveværelset herhjemme skal snart være noget andet end gråt. Det er slut med kun grå. Nu kan vi ikke mere, vel?

  Den flotte gulvlampe har jeg længe sukket efter, ligesom velour også har det med at vokse på mig den her vinter. Har endnu ikke fået placeret et større velourmøbel herhjemme, det synes jeg ellers her trænger til, men det kan være det faktum at jeg har Berta, den gule hest, der spiller ind. Kan velour egentlig fungere med en labrador? Det er ikke mange møbler der er den hunderace overlegen.

  Ind i mellem må man være lidt modig og tage et lidt anderledes valg af møbler, for at få det hele til at spille lidt bedre. Hvis altså man ikke har erhvervet sig en fældende hund i forvejen, så kommer den (oftest) før indretningen. Jeg er bare ikke SÅ modig. Jeg kan godt mærke at grå altid trækker i mig og alligevel er jeg nok mere sprudlende, synes de fleste jeg kender.

  Hvad drømmer du om I øjeblikket, sådan helt materielt – er du den modige? Er det mon (også) velour i fine farver, måske følger du endda totalt Pantones "Årets farve 2018" som er den her? Dér kan jeg alligevel ikke følge med tror jeg.

  0 0
 • 02/05/18--21:30: Hermione kostume


 • Der var ikke sååå mange gæt på, hvad Mynthe skulle være til fastelavn i det her indlæg jeg skrev forleden – men... Hermione kom dog alligevel til verden i Hvidovre! Og kostumet er blevet testet til den første fastelavnsfest i søndags, med succes. Det var rart at have på, alle vidste hvem My skulle forestille og der tikkede både varm kakao med flødeskum, fastelavnsboller og en slikpose ind i maven.

  Så her er et af de kostumer, som man godt kan dele ud af tips til at lave, til de kommende Hermione-mødre - for jeg ved at de kommer. Mynthe er i en alder af 11 år blevet helt gakkelak med Harry Potter og hele det univers og jeg forstår hende virkelig godt, for det er utroligt fascinerende.
  Det barn, det barn.. Hun er præcis som jeg når det kommer til fotos: hun ser enten hamrende alvorlig ud eller også så umotiveret fjollet, at man ikke helt ved om det er med vilje eller om vi ikke kan gøre for det. Jeg kan så godt li' hende – godt at My er min, sådan altid og kun Hermione i perioder. Alt det trylleri må være svært at håndtere som pre-teen :-)

  0 0

   
  Egentlig er alle malerier jo udskiftelige! Men det her er alligevel på en lidt anden måde udskifteligt.

  Det er ikke så hemmeligt, at jeg ind i mellem godt kan li' at skifte ud i vægdekorationen herhjemme. Der er så andre elementer i vores bolig, der har helt faste pladser, men enkelte ting kan jeg godt dutte rundt på som i det her eksempel maleriet ved spisebordet.

  De sidste par år jeg har sørget for at have udskiftlige malerier lige ved hånden, så at sige. Jeg maler dem selv, eller også gør min store datter Mynthe, alt efter inspiration, lyst og tålmodighed.

  I øjeblikket hænger dette maleri – der ses herover – på væggen, med mørke støvede farver, der passer humør, vejr og stuen lige nu.

  Alt jeg skal gøre når jeg vil skifte det ud, er at skrue det ene ned og det andet op – logisk nok. Det er sådan noget som sådan en som mig er vild med. Her udvikler hjemmet sig løbende, sammen med malerierne. Reolerne i træ på væggen er arvet fra min mormor og de har dog hængt på væggen en del år efterhånden og kommer ikke til at rykke sig foreløbig. Jeg husker at jeg konsekvent ønskede at de skulle op som noget af det første, også for at min lyst til at rykke for meget rundt på dem ikke overtog. Det er nemlig også rart, at begrænse sig selv en smule :-)  MINIMALISTISKE, ABSTRAKTE
  OG DEM MED FINE ILLUSTRATIONER


  Malerierne er ret forskellige i udtrykket og det er egentlig sjovt at se hvor forskellige stemninger de giver i rummet. Mynthe synes det er mega sjovt at tegne ting i en skala der er afviger noget fra det normale. En kæmpe vandmelon, regnbue, jordbær og kaktus malet i helt matte farver, er det hun er nået frem til indtil nu. Fine fine sager!

  Jeg er sådan lidt mere kedelig-mor på det plan: abstrakt, mørke farver og noget klat-værk kaldes det, hvis man spørger børnene her i huset.

  Alle er malet på 5 mm MDF-plader til 60,- kroner fra byggemarkedet. Pladerne måler 80x120 cm og har en god, pæn størrelse på væggen.

  I hvert hjørne er der boret huller med ca 2 cm afstand fra begge kanter og jeg har ligeledes i byggemarkedet fundet skruer med en "hætteafslutning" som skrues på til allersidst og skjuler skruen bag. De "hætter" er lige nu i et messingudtryk, men kan nemt tages i en mere klassisk børstet stål eller alternativt spraymales i lige den tone og farve du ønsker. Almindelige skruer kan selvfølgelig også bruges, det tiltaler mig bare rigtig meget at det ser mere afsluttet ud, med de her hætter, det ser bare mere færdigt ud.

  Metoden med de pæne skruer, kunne også bruges på en plade der er malet med sort tavlelak, gerne en endnu større plade, så der er plads til at skrive ugens dage, huskeliste og det vi alle har brug for at holde styr på, når vi er en familie på mere end 1 - jøsses der er meget at holde styr på!

  Næste maleri tænker jeg at Mynthe skal lave - måske kan jeg endda lokke hende til at tegne en citron eller en anden frugt, når nu vi alligevel samler på dem. Og så helst i en lidt skæv gul farve, for det gør altså det hele lidt sjovere.
  0 0


  Det er virkelig en af mine svage punkter det der med at spise morgenmad. Ikke fordi jeg bare elsker det, i hvert fald ikke i hverdagene. Enten glemmer jeg det, har jeg for travlt eller også er der bare ikke noget jeg har lyst til. Jeg har tit tænkt på at stille en eller anden meget klog ernæringsvejleder spørgsmålet: "Hvad er egentlig mest sundt: at jeg lader være med at spise morgenmad eller bare spiser en Snickers?" - for det er sådan noget som chokolade, jeg altid lige kan klemme ned. Det kunne være himmelsk hvis svaret var en Snickers, for så må jeg vel egentlig godt spise det, sådan bare for kroppens skyld...?

  Børnene herhjemme spiser altid morgenmad, oftest havregryn eller müsli. Og lige netop sidstnævnte er vi begyndt at lave selv, for det kan både betale sig økonomisk og smagsmæssigt.

  I butikkerne kan vi finde mange gode müsli! Eller, de kaldes jo egentlig granola, fordi det er ristet müsli - men vi holder os til ordet müsli, det er også så sjældent jeg får lov til at bruge ¨ på nogle ord...

  Når vi har krav til morgenmaden, så går det galt: den skal være økologisk, ikke koste uhørt meget, være uden for meget sukker og så skal den selvfølgelig smage godt.

  Den letteste løsning var at lave vores egen. Og det er egentlig ikke fordi det er en ny opfindelse, men blot en del af alle de andre gode opskrifter på müsli, som altså er aldeles nemt at lave og du kan variere den lige så meget som du vil. OG vigtigst af alt: jeg kan li' den! Og jeg gider spise den. Oftest ovenpå en skyr hvor jeg har blandet vaniljesmag i, jeg kan nemlig ikke li' det skyr man køber med allerede iblandet vaniljesmag. Jeg er sær. Jeg ved det.

  Nok snak om mine særheder, her er den ultra nemme opskrift på dansk granola - høhø :-)

  DU SKAL BRUGE- 200 gram grovvalsede havregryn
  - 100 gram græskarkerner
  - 100 gram grofthakkede mandler eller en anden nød du kan li'
  - 50 gram kokosmel eller flager
  - 50-100 gram sesamfrø (du kan også bruge/blande hørfrø, solsikke - hvad du lige tænker skal i din müsli)
  - 2 spsk honning
  - 2 spsk kokosolie

  SÅDAN GØR DU
  Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

  Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

  Smelt kokosolie og honning. Jeg gør det ved at komme det i mikroovnen i en lille skål. Det får ca. 20-30 sekunder i mikkeren, så er det smeltet.

  Hæld det over dine tørre ingredienser og bland/mas det godt sammen, eventuelt med en dejskraber, det har jeg erfaret er nemmere end ske.

  Kom det herefter ud på bagepapir på en bageplade. Det skulle gerne være ca. 1-1,5 cm "højt" når der er spredt ud på bagepladen.

  Bag müslien ca. 5-10 minutter, hold øje med den og vend den lidt rundt hver 2. minut ca. så det bliver nogenlunde lige bagt overalt.

  Lad det køle ned og kom det på rene patentglas.

  0 0


  Hvert år skal der holdes et hav af fødselsdage! Når jeg sådan tænker det igennem, så fejres børnene hver især oftest på 3 måder/dage: på selve dagen, fejring for familie i weekend og fejring med vennerne. Udover det kommer der også alt det der skal deles ud i klassen og til fritidsaktiviterer. Yikes! Enkelte år kan man være så heldig at fødselsdagen falder i en weekend, så den store begivenhed kan fejres enten med familie eller venner (eller samlet) på dagen. Så sparer man lige en anden weekend med tjuhej og badutspring.

  Jeg kan virkelig godt li' at have gæster, jeg synes det er så dejligt at finde på hvad der skal serveres, kagen, pynten, det hele. Men jeg kan også godt li' at det ikke bliver alt, alt for meget.

  Mynthe er min ældste og hun er lige blevet 11 år her i januar. Stor, dygtig, klog og sjov pige, dejlig og god til at samtale. Og jeg vil lige nævne igen: 11 år = til tider svær at finde ud af. Fødselsdag ville hun gerne holde, men når man når de 11 år er det ligesom om at stopdans, boller og lagkage ikke helt kan følge med mere. Tidligere har jeg tyet til denne her løsning, med en slags opgaveskattejagt som har været en stor succes! Det kan virkelig anbefales, det var skide sjovt!  I år blev til det til burger og bio derhjemme. De inviterede piger fra klassen fik hver især en billet og jeg hentede dem efter skole. Fødselsdagen varede 4 timer, det er ret passende, både for børn og voksne, selvom det er utroligt meget nemmere at have 10/11-årige på besøg end dem på 6 år. Der er bare liiidt mere at holde styr på, med sådan nogle små ben :-)

  Jeg havde på en plade med tavlelak skrevet dagens program på, VIP-liste og det hele. Mine lige linjer til teksten  på tavlen var ikke så sirlige, men skidt pyt, det blev så fint synes jeg og lige et plus til dagens fest – tavlen stod foran huset, blandt flag og vimpler som bød velkommen. Flere af pigerne havde faktisk taget deres "billet"invitation med, for at give mig den ved indgangen - det var lidt sjovt :-)

  Vi har den vildeste burgerbar her i Hvidovre, hvor de virkelig laver gode burgere! Og fordi det hverken har en prominent kok med et fancy navn bag eller en adresse midt i København, så er priserne også til at tage at føle på. En menu med en god, stor burger, dyppelse, sprøde fritter og drikke koster 75 kroner. Den menu serverede jeg for pigerne og der blev simpelthen ædt igennem!
  Bagefter åbnede Mynthe alle de fine gaver og så var det en tur i (hjemme)bioen, med en pose popcorn hver og en sodavand i den anden hånd. Dagens film var Alice i Eventyrland.


  Har I et lærred og projekter, så brug det – de nyere film kommer simpelthen så hurtigt til leje eller på streamingtjenesterne, at jeg synes det var lidt meget at give 100 kroner per barn per billet for at se en film i biffen. Ork jo, det ER hyggeligt at være i den rigtige biograf, men derhjemme kan børnene tage den lidt mere roligt, måske grine og snakke lavmælt, uden at genere fremmede. Og så er transporttiden hjem heller ikke noget man skal døje med :-) hvis I vil gøre ekstra meget ud af det derhjemme, kan I jo sagtens hænge sort jerseystof op på væggene, lægge madrasser frem og gøre det super cozy, så det følges som om de sidder i noget andet end stuen derhjemme.

  Det var virkelig hyggeligt og der var fin tid til at pigerne kunne sidde lidt på værelset, tale, grine og lige lege med lillesøsters racerbane. En rigtig fin dag og måske inspiration til andre store børns kommende fødselsdage. Mynthe var i hvert fald rigtig glad!

  For at komme igang med at holde en burger & bio-fødselsdag er her i hvert fald en lille hjælp med invitationerne. Jeg har lavet en redigeret version af Mynthes billetter hvor I selv kan skrive navne og info til den kommende fejring.


  I PDF-filen er der 4 billetter til en A4-side. De fleste printere kan sagtens printe på almindeligt hvidt karton, så gør det hvis muligt, da billetterne så bliver lidt mere holdbare. Alternativt kan du printe på almindeligt printerpapir og klæbe på karton efterfølgende.

  Du skal klippe langs den beige kant og ikke den røde streg. Jeg har sat billetterne helt op ad hinanden, for at du sparer et par klip :-) For at give billetten en ekstra detalje, kan du klippe med en zig-zag-saks i hver ende.

  Jeg håber at I får en dejlig Burger & Bio-fødselsdag hos jer!

  0 0
 • 02/23/18--13:33: Små bøjler / DIY


 • Herhjemme var der i januar meget fokus på de allermindste damer i huset: dukkerne. Der blev bygget skab, køjeseng af papkasser, fundet nattøj til dem og hele moletjavsen.

  Klædeskabet var jeg med til at lave, det kan du se en guide til i det her indlæg, sengene stod Pixie og My selv for, nattøjet blev mormor lokket til at forære. Jeg fik dog et sideprojekt: bøjler! Nok bøjler, til alt det tøj der skulle hænge i skabet.

  Tidligere har jeg lavet små bøjler til Barbietøj ud af papirsclips og derfor tænkte jeg at det måtte kunne laves i et lidt større format, i samme materiale.

  I værkstedet havde jeg noget tykt stål/jerntråd liggende, hegnstråd kaldes det vist egentlig, som jeg begyndte at bøje, bukke, bule og banke på. Sådan ca. 11 bøjler senere fandt jeg frem til noget brugbart. Elefanttråd kan nok også bruges, det som der ind i mellem benyttes i buketter. Det er også helt lige og gør nok udformningen af bøjlerne endnu mere præcis.

  Det gode ved det ståltråd jeg havde liggende er at jeg kan lave ubegribeligt mange bøjler, meget billigt. 12,50 krone var prisen for det – for hele 25 meter. Fandt det i Harald Nyborg, hvis nogen skulle komme den vej forbi. Sær biks, med både hundemad, cykler, tusser og en rollator kan du altså også få.

  I videoen herunder kan du se hvordan bøjlerne laves. Hvis du kan lave den spot on første gang, så vil jeg virkelig gerne høre det, jeg synes det krævede en del forsøg at få grebet om dem, men NU kører det. Hvis alt går galt, så kan jeg blive hende som bøjer renseribøjler til hele landets renserier. Omend de bliver lidt små til alle skjorterne, hvis jeg ikke skalerer størrelsen en anelse op...


  DUKKEBØJLE

  Det skal du bruge til én bøjle:

  - 40 cm ståltråd i ca. 1,4 mm tykkelse
  - rundstok i ca. 2 cm tykkelse
  - knibtang
  - fladtang

  Bøjlerne her er i gennemsnit 15 cm bredde og hvor du skal bøje osv. kommer lidt an på hvilken dukke der kræver nyt tøj. Prøv dig frem med de første par bøjler. Hvis jeg selv havde strikkeevnerne og fx skulle lave en dukkestriktrøje, ville jeg virkelig også sørge for en bøjle - meeeeega fint! Måske endda en bøjle lavet af messing. Sådan en har jeg også foldet, men messingen er en del hårdere end stål/jern og derfor synes jeg ikke at det egnede sig til at blive lavet til en video. Jeg håber at den her gør-det-selv-video kan hjælpe til med, at der bliver lavet en masse yndige miniature bøjler, til de fine dukker rundt omkring i landet.older | 1 | .... | 3 | 4 | (Page 5) | 6 | newer